Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
 İndirme 3
Etkilesimsel Adaletin Is Tatmini Uzerindeki Etkisinde Orgutsel Cekiciligin Araci Rolu
2023
Dergi:  
Gazi İktisat ve İşletme Dergisi
Yazar:  
Özet:

İşletmeler için kalifiye elemanların işe alınması ve verimli bir şekilde çalışmalarını sürdürmesi önem arz etmektedir. Aynı şekilde çalışan için de iş yerinde adaletli bir ortamının olması onların çalışmaktan memnun olmasını sağlamaktadır. Bu araştırmada etkileşimsel adaletin iş tatmini üzerindeki etkisinde örgütsel çekiciliğin aracı rolünün incelenmesi amaçlanmıştır. Veriler Niğde ilinde bulunan hastanelerde çalışan 413 kişiden elde edilmiştir. Verilere ilişkin güvenilirlik geçerlilik analizleri yapılmış ve ardından hipotezler test edilmiştir. Analizler sonucunda etkileşimsel adaletin iş tatmini üzerinde pozitif ve anlamlı etkisi olduğu saptanmıştır. Ayrıca etkileşimsel adalet ve iş tatmini arasındaki ilişkide örgütsel çekiciliğin aracı rolü tespit edilmiştir. Bu çalışma ile sağlık sektöründe etkileşimsel adalet, iş tatmini ve örgütsel çekicilik arasındaki ilişkiye farklı bir bakış açısı katılmıştır. Araştırmanın sadece Niğde ilinde yapılmış olması araştırmayı kısıtlamıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Mediating Role Of Organizational Attractiveness In The Effect Of Interactional Justice On Job Satisfaction
2023
Yazar:  
Özet:

It is important for businesses to recruit qualified personnel and to operate efficiently. Likewise, having a fair environment in the workplace for the employees ensures that they are satisfied with their work. In this study, it is aimed to examine the mediating role of organizational attractiveness in the effect of interactional justice on job satisfaction. The data were obtained from 413 people working in hospitals in the province of Niğde. Reliability and validity analysis of the data was made and then the hypotheses were tested. As a result of the analysis, it was determined that interactional justice has a positive and significant effect on job satisfaction. In addition, it has been determined that organizational attractiveness plays a mediating role in the relationship between interactional justice and job satisfaction. With this study, a different perspective was added to the relationship between interactional justice, job satisfaction and organizational attractiveness in the health sector. The fact that the research was conducted only in Niğde province is a limitation of the research.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Gazi İktisat ve İşletme Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 175
Atıf : 771
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini