Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 63
 İndirme 20
Gunes-dunya-ay Modeli Gelistirilmesi ve Fen Bilgisi Ogretmen Adaylarinin Astronomi Egitimindeki Akademik Basarilarina Etkisi
2020
Dergi:  
Necatibey Eğitim Fakültesi Elektronik Fen ve Matematik Eğitimi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın iki amacı vardır ve iki bölümden oluşmaktadır. Çalışmanın birinci bölümünde gerçek boyutlarından küçültülerek Güneş-Dünya-Ay modeli geliştirilmiş, ikinci bölümünde ise bu modelin öğretmen adaylarının astronomi başarıları üzerine etkisi araştırılmıştır. Öğretmen adaylarının astronomi başarılarındaki değişimi incelemek amacıyla Astronomi Başarı Testi geliştirilmiş, 60 öğretmen adayına ön test ve son test olarak uygulanmıştır. Öğrencilerin yarısına ilgili konular, tahta-tebeşir-kitap tekniğine dayalı standart öğretim ile anlatılırken, kalan yarısına ise geliştirilen model kullanılarak anlatılmıştır. Araştırmanın sonucunda modelle öğretimin yapıldığı deney grubunun standart öğretimin yapıldığı gruba göre öğrenme ve anlama bakımından önemli etkilere yol açtığı görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of A Developed Sun-earth-moon Model On The Academic Achievement Of Pre-service Science Teachers
2020
Yazar:  
Özet:

This study was to composed of two parts with two main purposes. In the first part of the study the Sun-Earth-Moon Model was developed by miniaturizing from their real size and in the second part the effect of this model on the astronomy achievement of preservice science teachers was investigated. In order to examine the changes in the achievement of preservice science teachers, an Astronomy Achievement Test was developed and applied to 60 preservice science teachers as pre-test and post-test. Half of the pre-service science teachers received standard instruction that based on board-chalk-textbook. The rest of them received experimental instruction that taught by using the developed model. As a result of the research, it was seen that the experimental group which was teaching with the model had significant effects in terms of learning and understanding compared to the control group.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Necatibey Eğitim Fakültesi Elektronik Fen ve Matematik Eğitimi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 502
Atıf : 5.173
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini