Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 39
 İndirme 9
Rusçada Daralma Süreci
2020
Dergi:  
Dil Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yabancı dil öğreniminde dilin sessel yapısına özgü sesletim becerilerinin edinimi büyük önem teşkil etmektedir, zira her dilin öğreniminin temel amacı olan iletişim ancak doğru sesletim sayesinde gerçekleştirilebilmektedir. Dilin sessel yapısı çatısı altında varlık gösteren sesbilimsel süreçler sesletimin doğal ve mutlak olgularıdır. En az çaba yasası (İng. Least effort law) temelinde gelişen sesbilimsel süreçlerin öğrenimi ve bu doğrultuda becerilerin edinimi yabancı dil kullanımının etkinliğini önemli ölçüde arttırmaktadır. Yapılan çalışma çağdaş ölçünlü Rusçanın sessel yapısına özgün olan ve ünlüler dizgesinde varlığını gösteren daralma sürecini ayrıntılı bir biçimde betimlemektedir. Dillerde nadir görünen iki kademeli daralma Rusçanınbelirgin özelliklerindendir. Sürecin iki kademeli oluşu, hem konumsal hem birleşimsel bağlama göre değişkenlik göstermesi, tüm bunların yanı sıra sürecin yazılı dile yansımaması yabancı dil olarak Rusça öğrenimininzor konulardan biri olmasına neden olmaktadır. Sunulan çalışmada sürecin ayrıntılı incelemesini, daralmaya yönelik becerilerin edinimi için öneriler izlemektedir. Betimlemede temel alınan ağız, çağdaş ölçünlü Rusçanın temelini oluşturan Moskova ağzıdır. Sunulan veriler daralma sürecini Rus sesbilimsel geleneği çerçevesinde ele almaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The Continuation In Russia
2020
Dergi:  
Dil Dergisi
Yazar:  
Özet:

In foreign language learning, the acquisition of vocational skills characterized by the silent structure of the language is of great importance, since communication, which is the main purpose of each language learning, can only be achieved through the correct vocation. The voice-scientific processes that exist under the roof of the silent structure of the language are the natural and absolute phenomena of voice. The Less Strength Law (Eng. Learning and acquiring vocational processes on the basis of the Least effort law significantly increases the effectiveness of the use of foreign language. The study describes in detail the compression process, which is original to the silent structure of contemporary Russian and demonstrates its existence in the series of celebrities. The two-step reduction that appears rare in languages is one of the outstanding features of Russian. The two-stage formation of the process, variing according to both local and unified connections, and all of these, as well as the failure to reflect the process in the written language, causes the learning of Russian as a foreign language to be one of the difficult subjects. The presented study follows a detailed review of the process, recommendations for the acquisition of the skills to reduce. The mouth based on the description is the Moscow mouth that forms the foundation of the modern-dimensional Russian. The presented data deals with the process of compression in the framework of the Russian vocal science tradition.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Dil Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.636
Atıf : 4.204
2023 Impact/Etki : 0.2
Dil Dergisi