Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 8
Pıktes Kapsamında Hazırlanan “salih Hikâye Serisi”nin Değerler Eğitimi Bakımından İncelenmesi
2022
Dergi:  
Çukurova Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

Yabancı dil olarak Türkçe öğretimi, ülkemize özellikle Suriye’den gelen mültecilerle birlikte daha da ön plana çıkmış ve bu doğrultuda Suriyeli öğrencilerin ikinci bir dil olarak Türkçe öğrenmeye yönelimleri artmıştır. Suriyeli öğrencilerin Türk eğitim sistemine katılımı, uyum sağlaması, eğitim-öğretim ihtiyaçlarının belirlenerek giderilmesi amacıyla çalışmalar yapılmış ve çeşitli projeler hazırlanmıştır. “Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PIKTES)” bu çalışmalar sonucu geliştirilmiş bir projedir. PIKTES bağlamında öğrencilere yönelik farklı kaynaklar hazırlanmıştır. Değerler eğitimi, birçok ülkenin eğitim müfredatında yer alan, toplumu oluşturan dinamikleri öğretmeyi benimseyen önemli bir yapıdır. Ülkemizde MEB’in hazırladığı Değerler Eğitimi Yönergesi bu alanda temel başvuru kaynağı olarak kullanılmaktadır. Bu çalışmada; “Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PIKTES)” kapsamında hazırlanan “Salih Hikâye Serisi”nin değerler eğitimi bakımından incelenmesi amaçlanmıştır. Bu çalışmada verilerin incelenmesinde doküman analizi kullanılmıştır. Söz konusu hikâyelerde değer ifadesi taşıyan cümleler, ilgili değer kategorisi altında toplanmıştır. Çalışma sonucunda Salih Hikâye Serisi’nde en sık “Sevgi”, “Aile Birliğine Önem Verme”, “Selamlaşma”, “Yardımlaşma ve Dayanışma”, “İyilik Yapma”, “Nazik Olmak” ve “Misafirperverlik” gibi değerlerin kullanıldığı belirlenmiştir. En az yer verilen değerlerin ise “Saygı”, “Bağımsız ve Özgür Düşünebilme”, “Estetik Duyguların Geliştirilmesi”, “Vatanseverlik”, “Paylaşımcı Olma” ve “Kültürel Mirasa Sahip Çıkma” değerleri olduğu; “İyimserlik”, “Alçakgönüllülük”, “Fedakarlık”, “Empati” ve “Adil Olma” değerlerine de hiç rastlanmamıştır.

Anahtar Kelimeler:

The "salih Story Series" In The Piktes Capsam Is A Review Of The Values Of Education
2022
Yazar:  
Özet:

The teaching of Turkish as a foreign language has come to the forefront of our country, especially with refugees from Syria, and in this direction the tendency of Syrian students to learn Turkish as a second language has increased. Studies have been conducted with the aim of involvement of Syrian students in the Turkish educational system, adaptation, determination of their educational and educational needs and various projects have been prepared. The "Project Supporting the Integration of Syrian Children into the Turkish Education System (PIKTES)" is a project developed as a result of these studies. In the context of PIKTES, various resources are prepared for students. Values Education is an important structure that adopts the teaching of the dynamics that form society, which is included in the educational curriculum of many countries. The Values Education Guidelines prepared by MEB in our country are used as the main application source in this field. In this study, the aim of the "Salih Story Series" prepared under the "Project Supporting the Integration of Syrian Children into the Turkish Education System (PIKTES)" is to study values in terms of education. In this study, document analysis was used to study the data. The sentences with value expressions in the aforementioned stories are collected under the relevant value category. The results of the study have determined that the most frequently used values in the Salih Story Series are "Love", "Don't pay attention to family unity", "Hello", "Help and Resistance", "Do not do good", "Be Nazi" and "Gostiness". The least placed values are the values of “Responsibility”, “Independent and Free Thinking”, “Estectic Emotions Development”, “Patriotry”, “Being Shared” and “Cultural Heritage Out”; the values of “Immersion”, “Mad Volunteer”, “Forgiveness”, “Empathy” and “Being Fair” have never been found.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Çukurova Araştırmaları

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 193
Atıf : 171
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini