Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 34
 İndirme 9
Evre I V Küçük Hücreli Dışı Akciğer Kanserli Olgularda Prognostik Faktörlerin İncelenmesi
2011
Dergi:  
Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Çalışmamızda, ileri evre küçük hücreli dışı akciğer karsinomlu hastalarda tedavi öncesi prognostik faktörlerin sağkalım üzerine etkilerini değerlendirmeyi amaçladık. Hastalar ve Yöntem: Şubat 2004 - Aralık 2006 tarihleri arasında kliniğimize başvurmuş evre IV küçük hücreli dışı, kemoterapi almış olan 73 hasta retrospektif olarak değerlendirildi. Bulgular: Performansı sıfır, 65 yaşından daha genç hastaların yaşam süreleri diğerlerine göre anlamlı olarak uzun bulunurken, histopatolojik alt grup, sigara içimi, kilo kaybı ve cinsiyet farkının yaşam süresi üzerinde anlamlı bir etkisi yoktu p>0.05 . Metastaz varlığı ile sağkalım süresi karşılaştırıldığında, istatistiksel olarak anlamlı bir fark saptanmamıştır. LDH seviyesi yüksek olanların yaşam süresinin daha kısa olduğu görüldü. Sonuç: 65 yaştan genç olmak, performansın iyi olması, normal LDH düzeyi ileri evre küçük hücreli dışı akciğer kanserli olguların uzun yaşam süresinde önemli rol oynar.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.079
Atıf : 4.185
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini