Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 86
 İndirme 4
 Sesli Dinleme 1
5x5 Matris Risk Değelendirmesi Yöntemi ile Otomotiv Parçası Üretimi Yapan Bir İşletmenin İncelenmesi
2021
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

İş sağlığı ve güvenliği, işletmenin, üretimin ve çalışanların güvenliğini sağlamak için kabul edilmiş, iş kazası ve meslek hastalığı yaşanmadan işyeri ortamındaki tehlike ve risklere karşı proaktif yaklaşımlar geliştirmek amacındadır. İş kazası ve meslek hastalığı olması halinde reaktif çözümler üreterek daha sonra yaşanması muhtemel durumlara yönelik uygulamalar üretmek amacındadır. Çalışma ortamındaki tehlike ve risklerin analiz edilmesinde kalitatif, kantitatif ve karma risk analiz yöntemleri mevcuttur. Ergonomik risk analizleri, Balık kılçığı, Hata türleri analizleri akademik çalışmalarda kullanılırken, 5x5 Matris ve Finney Kinney Risk analizleri uygulamada iş güvenliği uzmanları tarafından kullanılmaktadır. 5x5 Matris Risk analizi daha basit iken Finney Kinney yöntemi ile yapılan risk analizleri daha hassas sonuçlar içermektedir. Bu çalışma, Otomotiv parçası üretimi yapan bir işletmedeki tehlike ve riskler, 5x5 Matris Risk analizi yöntemiyle incelenmiştir. Risk değerlendirme ekibi tarafından tespit edilen tehlike ve risklerin Matris analiziyle değerlendirilmesi sonucunda 13 katlanılmaz, 6 önemli ve 3 orta düzeyde olmak üzere 22 risk tespit edilerek risklerin değerlendirilmesi sonucu 4 önemli, 7 orta düzeyde ve 11 katlanılabilir risk düzeyine indirgenmeye çalışılmıştır. Otomotiv parçası üretimi yapan işletmenin daha çok teknik parçaların monte edilmesi işi olması bakımından tehlikeli kategoride yer alan bir işletmedir. İş kazaları ve meslek hastalıkları yaşanma ihtimali diğer işletmelere göre daha düşüktür.

Anahtar Kelimeler:

5x5 Matri̇s Ri̇sk Degelendi̇rmesi̇ Yontemi̇ İle Otomoti̇v Parcasi Ureti̇mi̇ Yapan Bi̇r İsletmeni̇n İncelenmesi̇
2021
Yazar:  
Özet:

Occupational health and safety is intended to develop proactive approaches to the risks and risks in the workplace environment, without the occurrence of occupational accidents and occupational diseases, adopted to ensure the safety of the business, production and workers. If there is a job accident and a professional illness, it is intended to produce reactive solutions and to produce applications for the possible situations that occur later. In the analysis of hazards and risks in the work environment, quality, quantitative and mixed risk analysis methods are available. Ergonomic risk analyses, fish scratch, error species analyses are used in academic studies, while 5x5 Matris and Finney Risk analyses are used by professional safety experts in the application. The 5x5 Matris Risk Analysis is simpler, while the risk analysis with the Finney Kinney method contains more sensitive results. This study examined the risks and risks in a company that produces Automotive parts using the 5x5 Matris Risk Analysis method. The risk assessment team identified the risks and risks with the Matris analysis resulted in the assessment of the risks and risks, 13 untouchable, 6 important and 3 medium levels, 22 risks were identified and the risk assessment resulted in the assessment of the risks to 4 important, 7 medium and 11 tolerable levels. The company that manufactures automotive parts is a business that is in a dangerous category in terms of the installation of more technical parts. Occupational accidents and occupational illnesses are less likely than other.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.515
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini