Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 123
 İndirme 38
Swara ve Copeland Yontemleri Ile Global Tedarik Zinciri Yonetimini Etkileyen Faktorlerin Onem Duzeylerinin Degerlendirilmesi
2019
Dergi:  
Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Global tedarik zinciri yönetiminde hedefe ve başarıya ulaşmak için doğru işletilmesi gereken bir takım faktörler vardır. Bunlar kritik başarı faktörüdür ki bir firmanın başarısı için çok önemli ve gerekli olan faktörleri ve işlemleri ifade etmektedir. Global tedarik zincirini en etkin şekilde yönetmek için yapılan detaylı literatür taraması sonucu ortaya çıkan kritik başarı faktörleri şu şekilde sıralanmıştır Benzersiz ürün ve hizmet, Çalışanların iş yapma arzusu, Düşük maliyetler, üstün kalite, uygulama hızı, Yerel gereklilikleri ve talepleri yerine getirme ihtiyacı, Kapasitenin Artırılması, Mevcut pazar taahhütlerini yerine getirme gerekliliği, rekabet edebilen bir insan kaynağı, Etkin ve rekabetçi küresel tedarik zinciri stratejisi, Yönetmelikler, Etkin bir risk yönetimi ve bilgi yönetim sistemi, Etkin bir talep planlama sistemidir. Bu çalışmada, öncelikle, global tedarik zinciri yönetimini etkileyen başarı faktörleri incelenmiş, daha sonra, takip eden aşamada, bu başarı faktörlerinin önem sıralamaları ve önem düzeyleri SWARA yöntemi uygulanarak belirlenmeye çalışılmıştır. Ayrıca, SWARA yöntemi ile elde edilen sonuçların sağlamasının yapılabilmesi için COPELAND yöntemi kullanılmıştır. SWARA yöntemi uygulaması için kullanılan karar verme anketi Kocaeli’nde bulunan bir küresel tedarik zinciri şirketindeki uzmanlara uygulanmıştır. Bu anket ile elde edilen verilerin analizi sonucunda en önemli kriterin 0,108 değeri ile ‘uygulama hızı’, en düşük öneme sahip kriterin ise 0,050 değeri ile ‘yönetmelikler’ olduğu görülmüştür. Bu sonuç ise küresel tedarik zinciri ile ilgili literatürdeki çalışmaların sonuçları ile benzerlik göstermektedir. Bu çalışma ile elde edilen kriter ağırlıkları firmalar tarafından global tedarik zinciri yönetim sistemlerinin seçiminde kullanılabilir.

Anahtar Kelimeler:

Evaluation Of The Importance Of Factors Affecting Global Supply Chain Management By Swara and Copeland Methods
2019
Yazar:  
Özet:

In global supply chain management there are a set of factors that need to be properly managed to goals and success. These are critical success factors that represent the factors and transactions that are very important and necessary for a company’s success. The critical success factors resulting from the detailed literature scan to manage the global supply chain effectively are classified as follows: Unique products and services, employees’ desire to do business, Low costs, high quality, implementation speed, the need to meet local requirements and demands, Capacity Increase, the need to meet existing market commitments, a competitive human resource, Effective and competitive global supply chain strategy, Regulations, Effective risk management and information management system, Effective demand planning system. In this study, first, the success factors that affect the global supply chain management were studied, then, in the subsequent stage, the importance rankings and importance levels of these success factors were tried to be determined by applying the SWARA method. In addition, the COPELAND method has been used to provide the results obtained by the SWARA method. The decision-making survey used for the application of the SWARA method was applied to experts in a global supply chain company located in Kocaeli. The analysis of the data obtained by this survey found that the criteria of importance were ‘application speed’ with the value of 0,108 and the criteria of low importance with the value of 0,050 ‘regulations’. This result is similar to the results of the studies in the literature on the global supply chain. The criteria weights obtained by this study can be used by companies in the choice of global supply chain management systems.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 739
Atıf : 2.672
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini