Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 13
 Görüntüleme 68
 İndirme 23
Covid-19 Kuresel Salgininin Uluslararasi Ticarete Etkileri
2021
Dergi:  
Alanya Akademik Bakış
Yazar:  
Özet:

Tarihteki küresel salgınlar incelendiğinde, her salgının beraberinde yıkıcı sonuçlarla birlikte bir değişim dönüşüm fırsatı da sunduğu görülmektedir. İnsanlığın başlangıcından beri, küresel salgınlar ağır, kalıcı ve derin ekonomik ve toplumsal etkiler bırakmıştır. Yaşanılan tüm bu zorluk ve dönüşümlere rağmen insanlığın sınır tanımayan direşkenliği ve uyum yeteneği olağanüstüdür, tarihteki çeşitli örnekler ve kanıtlar buna tanıklık eder. Çalışmada Covid-19 dışında incelenmiş olan diğer salgınlar da göz önünde bulundurulduğunda, uluslararası ticaret ve ekonomik sonuçlar bağlamında ortak özellikler gözlenmiştir. Önde gelen ekonomiler anlaşmazlıklarını bir ölçüde azaltabildiği takdirde küresel ekonominin ve uluslararası ticaretin en zor şartlarda dahi sürdürülebilmesine olanak tanınabilecek anlaşmalara ve çözümlere varılabilecektir. Bu çözümlerin başında her ulusun öz tarımsal üretiminin ve gıda egemenliğinin güvence altına alınmasının olanaklı hale getirilmesi önemli bir yer tutmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The Impact Of Covid-19 Pandemic On International Trade
2021
Yazar:  
Özet:

Examination of global epidemics in history shows that, despite destructive consequences, each epidemic offers a change-transformation opportunity. Since the beginning of humanity, global epidemics have had heavy, lasting and profound economic and social impacts. Despite all these difficulties and transformations, humanity's unlimited resilience and ability to adapt is extraordinary, and various examples and evidence in history testify to this. Considering the other epidemics examined in the study, besides Covid-19, common features were observed in the context of international trade and economic results. If the leading economies can reduce their disagreements to some extent, agreements and solutions that will allow the continuation of the global economy and international trade even under the most difficult conditions will be reached. At the beginning of these solutions, it may be possible for every nation to secure its own agricultural production and food sovereignty.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Alanya Akademik Bakış

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 381
Atıf : 884
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini