Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 2
Kadınların İşgücüne Katılım Oranını Etkileyen Çevresel ve Verimlilik Algıları
2023
Dergi:  
Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kadınların İşgücüne katılımının artırılması sürdürülebilir ekonomik büyümeyi amaçlayan ülkeler için önemli bir unsurdur. Türkiye’de kadınların işgücüne katılım oranı 2006 yılından beri artmış olmasına rağmen gelişmiş ülkeler ile kıyaslandığında oldukça düşüktür. Literatürde çevrenin kadınların işgücüne katılım oranını etkilediği yönünde genel bir uzlaşı vardır. Ayrıca çocuk sahibi olan, ev işlerini üstlenen kadınların da iş hayatında verimli olup olmayacağına dair algısı da kadınların işgücüne katılımı kararını etkilemektedir. Bu çalışmanın amacı kadınların işgücüne katılımını etkileyen çevre ve verimlilik algısı faktörlerini araştırmaktır. Bu amaçla Türkiye'de çalışan kadınlara yönelik bir anket yapılmış ve Açımlayıcı Faktör Analizi (Açıklayıcı Faktör Analizi) ve hipotez testleri yapılmıştır. Çevre ve verimlilik algısı faktörlerinin birbirini olumlu ve anlamlı bir şekilde etkilediği sonucuna varılmıştır. Medeni durum, çocuk sahibi olma, özel sektörde çalışma gibi faktörlerin de çevre ve verimlilik algısını etkilediği ortaya çıkmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Environmental and Productivity Perceptions Affecting The Female Labor Force Participation Rate
2023
Yazar:  
Özet:

Increasing female’s participation in the labour force is an important issue for countries that aims sustainable economic growth. Although the female labour force participation rate in Türkiye has increased since 2006, it is quite low compared to developed countries. There is a general consensus in the literature that the environment affects the labour force participation rate of females. In addition, the perception whether women who have children and undertake housework will be productive in business life also affects the decision to participate in the labour force. The aim of this study is to investigate the environmental and productivity perception factors that affect women's participation in the labour force. For this purpose, a survey was conducted on working women in Türkiye and Exploratory Factor Analysis (Exploratory Factor Analysis) and hypothesis tests were conducted. It was concluded that environmental and efficiency perception factors affect each other positively and significantly. It has been revealed that factors such as marital status, having children, and working in the private sector also affect environmental and efficiency perceptions.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 151
Atıf : 1.385
2023 Impact/Etki : 0.316
Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi