Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 21
 İndirme 10
Lider Desteğinin Çalışanların Yaratıcılığına Etkisi: Otel İşletmeleri Yiyecek-içecek Alanlarında Bir Araştırma
2019
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Hizmet odaklı faaliyet gösteren otel işletmelerinin başarısında ve rekabet gücünde, yaratıcı çalışanların oldukça önemli olduğu vurgulanmaktadır. Çalışanların yaratıcı davranışlarını etkileyen birçok değişken olmakla birlikte, bu çalışmanın amacı, lider desteğinin, çalışanların yaratıcı davranışlarına etkisini belirlemektir. Bu amaç doğrultusunda gerçekleştirilen bu çalışma, Antalya-Kemer bölgesinde faaliyet gösteren 5 yıldızlı otel işletmelerinin yiyecek-içecek bölümü çalışanlarıyla gerçekleştirilmiştir. Araştırma kapsamına alınan 211 cevaplayıcıdan elde edilen verilerin toplanmasında anket yöntemi kullanılmıştır. Gerçekleştirilen analizler sonucunda, çalışanların yaratıcılığı ile liderin yaratıcılığa desteği değişkenleri arasında pozitif yönlü ve anlamlı bir ilişki bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

The Impact On The Creativity Of The Lider Dishes: A Research In The Areas Where The Hotel Will Eat and Drink
2019
Yazar:  
Özet:

In the success and competitiveness of service-oriented hotel enterprises, creative employees are emphasized to be very important. Although there are many variables that affect employees’ creative behavior, the aim of this study is to determine the impact of leadership support on employees’ creative behavior. This work was carried out with the staff of the food and beverage department of the 5 star hotel companies operating in the Antalya-Kemer region. The survey method was used to collect data from 211 respondents taken into the survey. The results of the analyses found a positive and meaningful relationship between the creativity of employees and the leadership’s support for creativity variables.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Leader Support On The Creativity Of Employees: A Research Food and Beverage Department In Hotel Businesses
2019
Yazar:  
Özet:

It is emphasized that creativity workers is very important in the success of service oriented hotel businesses and in increasing the competitiveness. Although there are many variables that affect the creative behaviors of the employees, the aim of this study is to determine the effect of leader support on the creative behaviors of the employees. For this purpose, this study was carried out with the employees of the food and beverage department of 5-star hotels operating in Antalya-Kemer region. The questionnaire method was used to collect the data obtained from 211 respondents. As a result of the analyzes performed, a positive and significant relationship was found between the creativity of the employees and the leader's support for creativity.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.379
Atıf : 14.520
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini