Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 29
 İndirme 12
Kariyer Kaygısı Ölçeğinin Cinsiyet ve Sınıf Düzeyine Göre Ölçme Değişmezliğinin İncelenmesi
2022
Dergi:  
Sakarya University Journal of Education
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı Çetin-Gündüz ve Nalbantoğlu-Yılmaz (2016) tarafından geliştirilen Kariyer Kaygısı Ölçeği’nin ölçme değişmezliğinin incelenmesidir. Bu amaç doğrultusunda Kariyer kaygısı ölçeğinin yapısının cinsiyete ve sınıf düzeyine bağlı ölçme değişmezliğinin incelenmesinde çoklu gruplu doğrulayıcı faktör analizi kullanılmıştır. Araştırmanın çalışma grubu Nevşehir il merkezindeki 11 ve 12. sınıflarda okuyan 415 öğrenciden oluşmaktadır. Çalışmada belirlenen temel model çerçevesinde ölçme değişmezliği uyum katsayıları kullanılarak incelenmiştir. Bu doğrultuda yapılan analizler sonucunda ise kariyer kaygısı ölçeğinin maddelerinin kız ve erkek katılımcılar için ve 11-12. Sınıflar için ölçme değişmezliğinin sağlandığı gözlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Measurement Invariance Testing Of Career Anxiety Scale By Gender and Grade Level
2022
Yazar:  
Özet:

This study aimed to examine measurement invariance of the Career Anxiety Scale developed by Çetin-Gündüz and Nalbantoğlu-Yılmaz (2016). For this purpose, multigroup confirmatory factor analysis was performed to test measurement invariance by gender and grade level. The study group consisted of 415 students studying in the 11th and 12th grades in Nevşehir city center. Within the framework of the study model, configural, metric, scalar, and strict invariance were examined using fit coefficients. The analysis results proved the measurement invariance of the Career Anxiety Scale for both genders. It was also observed that configural, metric, scalar, and strict invariance were established for the 11th and 12th-grade students.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Sakarya University Journal of Education

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 579
Atıf : 4.438
2023 Impact/Etki : 0.012
Sakarya University Journal of Education