Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 20
 Görüntüleme 121
 İndirme 39
Bilişim Suçları, İletişim ve Sosyal Medya
2018
Dergi:  
İstanbul Aydın Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişmeler internet kullanıcılarına kendilerini ifade etme noktasında büyük olanaklar sağlarken bireylerin iletişim kurma biçimlerini de değiştirmiştir. Özellikle Web 2.0 teknolojisi ile çevrimiçi paylaşımların kolaylıkla yapılabilmesi, interaktif uygulamaların artması, yöndeşmenin hemen hemen bütün mecralarda etkinliğini arttırması iletişimin hızla elektronikleşmesini sağlamıştır. Akıllı telefonların çoklu ortamların kullanımına olanak sağlaması, bireylerin sosyal medya kullanım sürelerini büyük oranda arttırmıştır. İnternetin olduğu hemen her ortamda mobil cihazlarla kolayca erişilen sosyal ağlar, iletişimsel anlamda bireylere önemli fırsatlar sunarken, bu ağların bilinçsizce kullanımı negatif sonuçların doğmasına neden olmaktadır. Sosyal medyanın sağladığı görece özgürlük ortamını istismar eden çok sayıda kullanıcı, hakaret başta olmak üzere çok sayıda suçun işlenmesine sebebiyet vermektedir. “Bilişim Suçları, İletişim ve Sosyal Medya” adlı çalışma sosyal medya kullanım oranının artması ile birlikte, sosyal medya üzerinden işlenen suçların da arttığını istatistiki rakamlarla ortaya koymaya çalışmaktadır. Tarama yöntemi kullanılan çalışma sosyal medya ve suç işleme ilişkisi üzerine odaklanarak, bilinçli sosyal medya kullanımına dikkat çekmek için hazırlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Crimes, Communications and Social Media
2018
Yazar:  
Özet:

The developments in information and communication technologies have also changed the way individuals communicate, while the internet users have made great opportunities to express themselves. Specifically with Web 2.0 technology, the ease of online sharing, the increase in interactive applications, the increased efficiency of guidance in almost all mechanisms have made the communication quickly electronized. The possibility of smartphones to use multiple media has significantly increased the time of use of social media by individuals. Social networks, which are easily accessible by mobile devices in almost every environment where the internet is available, offer significant opportunities to individuals in the communication sense, while the unconscious use of these networks causes negative consequences. A large number of users who exploit the relatively free environment provided by social media, insult causes a large number of crimes to be committed, primarily. The study "Information Crimes, Communications and Social Media" is trying to show that the number of crimes committed through social media has increased, along with the increase in the rate of social media use. The scan method used is designed to draw attention to the conscious use of social media, focusing on the social media and crime processing relationship.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






İstanbul Aydın Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 322
Atıf : 1.048
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini