Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 62
 İndirme 12
YÖNETİCİ SOSYOTELİZMİ(PHUBBİNG): BİR ÖLÇEK UYARLAMA ÇALIŞMASI
2020
Dergi:  
Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yönetici sosyotelizmi, bir çalışanın yöneticisiyle konuşurken veya birbirine yakınken akıllı telefonunun dikkati dağıtacağına ilişkin algı olarak ifade edilebilir. Bu araştırmanın amacı, Yönetici Sosyotelizmi Ölçeği’ni (Roberts ve David, 2017) Türkçe’ye geçerlik ve güvenirliğini sağlayarak uyarlamaktır. Çalışmanın örneklemini, Süleyman Demirel Üniversitesi akademik ve idari çalışanları oluşturmaktadır. Bu kapsamda 214 çalışan araştırmaya katılmıştır. Faktör analizi sonucunda, 9 madde ve tek boyuttan oluşan ayrıca toplam varyansın %52,8’ini açıklayan bir ölçme aracı uyarlanmıştır. Doğrulayıcı faktör analizi sonucunda 9 madde ve tek boyutu gösteren modelin iyi uyum indeks değerlerine sahip olduğu görülmüştür (x²/df= 2.87, GFI= 0,90, CFI= 0,92, RMSEA=0,07, SRMR=0,05). Ölçeğin güvenirlik değeri α=0,88 olarak elde edilmiştir. Ölçeğin düzeltilmiş madde toplam korelasyonları0,53 ile 0,74 düzeyinde bulunmuştur. Sonuç olarak, ölçeğin Türkçe’ye uyarlanmış yapısının güvenilir ve geçerliliği olan bir ölçme aracı olduğu ifade edilebilir (Ölçek maddeleri çalışma içinde verilmiştir).

Anahtar Kelimeler:

Leadership Socialism (PHUBBING): A Measurement Warning
2020
Yazar:  
Özet:

Managing sociothythesis can be expressed as the perception that the smartphone will distract attention when a employee speaks with the manager or is close to each other. The aim of this research is to adapt the Executive Socialism Scale (Roberts and David, 2017) to Turkey by ensuring its validity and reliability. The sample of the study is made up by academic and administrative staff at Suleyman Demirel University. There were 214 researchers involved in this study. As a result of the factor analysis, a measurement tool, consisting of 9 substances and one-dimensions, was also adapted to describe 52.8% of the total variance. As a result of the verifying factor analysis, it was found that the 9 matters and one-dimensional model had good conformity index values (x2/df=2.87, GFI=0.90, CFI=0.92, RMSEA=0.07, SRMR=0.05). The reliability value of the measurement is achieved at a = 0.88. The correlations of the fixed substance of the scale were found at 0.53 to 0.74. As a result, it can be stated that the structure of the scale adapted to Turkey is a reliable and valid measurement tool (the measurement materials are given in the study).

Anahtar Kelimeler:

2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 257
Atıf : 745
Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi