Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 56
 İndirme 4
Dede Korkut’un Türkistan/ Türkmen Sahra Nüshasında Yer Alan Kültürel Unsurlar
2020
Dergi:  
Çeşm-i Cihan: Tarih Kültür ve Sanat Araştırmaları Dergisi E-Dergisi
Yazar:  
Özet:

Öz: Dede Korkut hikâyeleri Türk kültürünün kültürel kodlarını taşıyan önemli bir eserdir. Hikâyeler genelde Türk yaşayışı özelde ise Oğuz halkının gelenek ve görenekleri, töreleri, ahlakı, dili, edebiyatı ve günlük yaşayışı hakkında bilgiler içermektedir. Dede Korkut hikâyelerinin 2019 yılına kadar bilinen iki nüshası vardır. Dresden ve Vatikan nüshaları. Dresden nüshası bir mukaddime ve on iki hikâyeden oluşmaktadır. Vatikan nüshası ise eksik bir nüsha olmakla birlikte nüshada bir mukaddime ve altı anlatı yer alır. Son gelişmelerle birlikte bu nüshalara bir yenisi eklenmiştir o da Türkistan/ Türkmen Sahra nüshasıdır. Bu çalışmada eski nüshalardan ziyade bu yeni nüsha üzerinde durulacaktır. Soylamalar ve 13. hikâye “Salur Kazan’ın Yedi Başlı Ejderhayı Öldürmesi” hikâyesinde yer alan kültürel unsurlar incelenecektir.

Anahtar Kelimeler:

Dede Korkut's Turkistan/turkmen Sahra Nushah Cultural Elements
2020
Yazar:  
Özet:

Dede Korkut Stories is an important work that carries the cultural codes of Turkish culture. Stories usually include information about the Turkish life in particular, but include information about the traditions and traditions of the Son people, ceremonies, ethics, language, literature and daily life. There are two scenes of Grandma's horror stories known until 2019. Dresden and the Vatican. Dresden's narrative consists of a myth and twelve stories. The Vatican nishah is a missing nishah, but it contains a nishah and six stories. With the latest developments, a new one has been added to these nuts is the Turkistan/Turkmen Sahra nuts. In this case, it will focus on this new node rather than on the old node. Thirteen and 13. The story will be studied by cultural elements in the story of "Salur Kazan's Killing the Seven Head Dragons".

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Çeşm-i Cihan: Tarih Kültür ve Sanat Araştırmaları Dergisi E-Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 166
Atıf : 192
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini