Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 19
 İndirme 7
Hukuk Devleti̇ ve Kopenhag Kri̇terleri̇ Acisindan Turki̇ye
2004
Dergi:  
Marmara Avrupa Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

The Council of Europe declared in the Statute of the Council of Europe in May 1949 that the Contracting Parties reaffirming their devotion to the  spiritual and moral values which are the common heritage of their peoples and the true source of individual freedom, political liberty and the rule of law, principles which form the basis of all genuine democracy. As the European Community has recognised the implementation and strengthening of democratic Norms require a strengthening ofthe rule of law. The effective rule oflaw depends on the assurance ofthe supremacy of law, the transparency ofdecision-making process, the independence ofjudiciary and respectfor citizens' rights. A candidate country must achieve stability of institutions guaranteeing democracy, the rule of law, human rights and respect for and protection of minorities under the Copenhagen political criteria decided by the Copenhagen European Council. In this article, Turkey's problems related to rule o f law are examined within the concept of Copenhagen criteria. 

Anahtar Kelimeler:

0
2004
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Marmara Avrupa Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 441
Atıf : 554
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini