Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 22
 İndirme 10
GELENEKSEL VE YENİ MEDYA REKLAMLARININ Z KUŞAĞI ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ
2022
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Bu makalede, geleneksel mecrada yer alan TV reklamları ile yeni medya YouTube çevrimiçi reklamları derinlemesine irdelenmiştir. Türkiye’de yaşayan Z kuşağının her iki mecrada yayınlanan reklamlara yönelik tutumları arasında anlamlı farklılıkların olup olmadığına bakılmıştır. Güvenilirlik, bilgilendiricilik, aldatıcılık, eğlendiricilik ve rahatsız edicilik temel faktörlerinin reklam değeri üzerindeki etkilerini ölçmek de bu çalışmada amaçlanmaktadır. Araştırma için gerekli olan veriler, 407 kişi ile (Z Kuşağı üyelerinden) hem çevrimiçi hem de yüz yüze anket yöntemi uygulanarak toplanmış ve analiz edilmiştir. Elde edilen verilere göre her iki mecra için de güvenilirlik, bilgilendiricilik ve eğlendiricilik faktörlerinin, reklam değerini anlamlı ve pozitif yönde; aldatıcılık faktörünün ise reklam değerini anlamlı ve negatif yönde etkilediği sonucuna ulaşılmıştır. Rahatsız edicilik faktörünün ise sadece TV reklamlarının reklam değeri üzerinde anlamlı ve negatif yönde bir etkisi olduğu görülmüştür. Söz konusu faktörler açısından, YouTube çevrimiçi reklamları ile TV reklamları arasında anlamlı farklılıkların var olduğu da tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 1.677
Journal of Social and Humanities Sciences Research