Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 117
 İndirme 68
2017 Yılı Hayat Bilgisi Dersi Öğretim Programının Öğretmen Görüşlerine Göre Değerlendirilmesi
2019
Dergi:  
Uluslararası Türk Eğitim Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı hayat Bilgisi dersi öğretim programının öğretmen görüşlerine göre değerlendirilmesidir. Araştırma nitel araştırma yöntemlerinden fenomonoloji yöntemiyle gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın çalışma grubunu Yozgat Merkez, Yozgat Sorgun ve Sorgun Esenli Kasabasında görev yapmakta olan 32 sınıf öğretmeni oluşturmaktadır. Veri toplama aracı olarak yarı yapılandırılmış görüşme tekniği kullanılmıştır. Ulaşılan veriler içerik analizine tabi tutulmuştur. Elde edilen bulgulara dayalı veriler kategorize edilerek çizelgelerde belirtilmiştir. Araştırma sonuçlarına göre öğretmenler;  ağırlıklı olarak hayat bilgisi dersi öğretim programındaki kazanımları hayata uyarlanabildiğini belirtmişlerdir. Çevresel şartların, ailesel şartların ve bireysel şartların bu kazanımların uygulanmasında zorluk oluşturabildiğini, bazı kavramların soyut kaldığını, bazı kazanımların ise sınıf seviyesinin üstünde olduğunu belirtmişlerdir. Konuların fazla sürelerin ise az olduğu bazı öğretmenler tarafından vurgulanmasına rağmen çoğunluk süreleri yeterli görmektedir. Ders ve çalışma kitaplarının daha nitelikli olması gerektiği üzerinde duran öğretmenler materyallerinin yeterli olmadığını bildirmişlerdir.  Öğretmenlerin çoğu ölçme ve değerlendirmede soru-cevap, gözlem formları ve sınıf içi ve dışı etkinlikleri baz almaktadır. Bunların yanında test, boşluk doldurma, doğru-yanlış, eşleştirme ve açık uçlu soruları kullanmaktadırlar. Öğretmenler genel olarak standart ölçme ve değerlendirme yöntemlerini kullanmaktadırlar.  Atatürkçülük konularının yeterliliği konusunda çoğunluk yeterli bulmakla birlikte Atatürk'ün hayatının yanında milli duyguları yansıtacak konuların işlenmesi ve Atatürkçülükle ilişkilendirilmesi gerektiği belirtilmiştir. Öğretmenler programa katkı amaçlı olarak programın günlük yaşam ile daha ilişkili olması gerektiğini belirtmişlerdir. Ders kitaplarının görsellerinin ve etkinliklerinin daha iyi olması gerektiğini belirtmişlerdir. Programın daha esnek olması gerektiğini belirtmişlerdir. Araştırma sonuçları kapsamında önerilerde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

2017 Year Of Life Information Teaching Programme Assessment According To Teacher Opinions
2019
Yazar:  
Özet:

The purpose of this research is to evaluate the life knowledge curriculum according to the teacher's opinions. The research was carried out by phenomonological methods. The research work group consists of 32 class teachers working in Yozgat Center, Yozgat Sorgun and Sorgun Esenli City. A semi-configured conversation technique has been used as a data collection tool. The data is subject to content analysis. Based on the results obtained, the data are categorized in the diagrams. According to the results of the research, teachers have pointed out that the achievements in the life-knowledge curriculum can be adapted to life. They pointed out that environmental conditions, family conditions, and individual conditions can make it difficult to implement these achievements, that some concepts remain abstract, and that some achievements are above the class level. Though the topics are highlighted by a few teachers, the majority of them find the time enough. Teachers who stand on that the lessons and workshops should be more qualified have that the materials are not sufficient.  Most teachers are based on question-response, observation forms and classroom and non-class activities in measurement and evaluation. In addition to them, they use test, emptiness filling, correct and wrong, matching and open end questions. Teachers generally use standard measurement and evaluation methods.  The majority on the adequacy of the Atatürkçülük subjects should be found sufficient, but the processing of the subjects that will reflect the national feelings alongside Atatürk's life should be linked to Atatürkçülük. Teachers have pointed out that the program should be more related to daily life for the purpose of contributing to the program. They pointed out that the images and activities of the teaching books should be better. He said the program should be more flexible. The results of the research were presented in recommendations.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Uluslararası Türk Eğitim Bilimleri Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 284
Atıf : 2.668
2023 Impact/Etki : 0.641
Uluslararası Türk Eğitim Bilimleri Dergisi