Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
Personel/insan Kaynakları Yönetimi Derslerinin Kamuda İnsan Kaynağını Etkin Kullanma Becerisine Olası Katkısına Dair İçerik Analizi
2022
Dergi:  
Uluslararası İşletme, Ekonomi ve Yönetim Perspektifleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı Türkiye’de Kamu Yönetimi (KY), Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (SBKY) ve Yönetim Bilimleri Enstitü Anabilim Dallarında yüksek lisans ve doktora düzeyinde verilen kamu personel ve insan kaynakları yönetimi derslerinin insan kaynağını etkin kullanma yeterliliğine olası katkı düzeyinin tespit edilmesidir. Bu kapsamda örneklem olarak Türkiye’de Devlet üniversitelerinde KY ve SBKY ile Yönetim Bilimleri Enstitü Anabilim Dalları seçilmiştir. İlgili Enstitü Anabilim Dallarında personel ve/veya insan kaynağı ifadelerinin bulunduğu derslerin içerikleri, öğrenme çıktıları ve kazanımlarına dair veriler derlenmiştir. Doküman incelemesi tekniğiyle elde edilen veriler içerik analizi yöntemiyle irdelenmiştir. İlgili lisansüstü derslerde ve programlarda insan kaynağının etkin kullanılmasına katkı sağlayabilecek “insan kaynağı yönetimi” ve “insan kaynağı politikası üretebilme” kategorilerinin “insan kaynağının geliştirilmesi” kategorisine oranla daha fazla yer aldığı görülmektedir. Böylece Türkiye’de kamu yönetimiyle ilgili lisansüstü eğitim veren anabilim dallarının öğrencilere henüz hedeflenen ve idealize edilen seviyede insan kaynağını etkin kullanabilme yeterliliğini sağlayamadığı sonucuna ulaşılmıştır. 

Anahtar Kelimeler:

Personal/human Resources Management Course Internal Analysis Of Personal/human Resource Management Course Internal Analysis Of Personal/human Resource Management Course Internal Analysis Of Personal/human Resource Management Course Internal Analysis Of Personal/human Resource Management Course Internal Analysis Of Personal/human Resource Management Course Internal Analysis Of Personal/human Resource Management Course Internal Analysis Of Personal/human Resource Management Course Internal Analysis
2022
Yazar:  
Özet:

The aim of this study in Turkey is to identify the potential contribution to the capacity of public personnel and human resources management courses given at the degree and doctoral level in Public Administration (KY), Political Science and Public Administration (SBKY) and Institute of Management Sciences in the Department of Anabilities. As a sample in this scope, KY and SBKY with the Institute of Management Sciences in the State universities in Turkey have been selected. The data on the contents of the courses in which staff and/or human resource expressions are presented in the relevant Institute's Anabolic Branches, the results of learning and the achievements are collected. The data obtained by the document review technique is analyzed by the content analysis method. Related undergraduate courses and programmes appear to include more categories of "Human Resource Management" and "Human Resource Policy Capacity" that can contribute to the effective use of human resources than "Human Resource Development" category. Thus, the conclusion has been achieved that in Turkey, graduate education related to public administration has not been achieved to provide students with the ability to effectively use human resources at the targeted and idealized level.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Uluslararası İşletme, Ekonomi ve Yönetim Perspektifleri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 196
Atıf : 238
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini