Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 2
Okul Kültürünün Şekillendirilmesinde Yöneticilerin Rolü
2022
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, okul kültürünün şekillendirilmesinde yöneticilerin rolünün olup olmadığı konusunda öğretmen ve okul yöneticilerinin düşüncelerini tespit etmek amacıyla yapılmıştır. Araştırmada betimsel tarama yöntemi kullanılmıştır. Ölçme aracı olarak ‘’Okul Yöneticilerinin Okul Kültürüne Etkisi Ölçeği’’ kullanılmıştır.  Adana İli Seyhan İlçesinde 4.5.6.7.8. eğitim bölgelerinde bulunan ortaokullardaki 216 öğretmen ve yönetici araştırmaya katılmıştır. Bu öğretmen ve yöneticilere Google form aracılığıyla anketler gönderilmiş ve bilgiler toplanmıştır. SPSS 28 programı marifetiyle sonuçlar incelenmiştir.

Yönetici ve öğretmenlerin, okul müdürünün okul kültürü alt boyutlarına etkisine dair görüşlerinin kıdeme göre değişiklik gösterip göstermediğini tespit edebilmek amacıyla yöneticiler ve öğretmenlere ANOVA analizi uygulanmıştır. Yönetici ve öğretmenlerin, okul müdürünün okul kültürüne etkisine dair fikirlerinin göreve göre farklılık gösterip göstermediğini tespit edebilmek için Bağımsız örneklem t testi yapılmıştır. Bunun sonucunda gelenekler boyutunda farklılık görülmüştür.

Anket çalışmaları bizzat araştırmacı tarafından yapılmıştır. Araştırmanın üçüncü kişilere bildirilmemesi konusunda katılımcılar bilgilendirilmiştir.

Elde edilen bulgular sonucunda öğretmen ve yöneticilerin, okul yöneticisinin okul kültürüne etkisine yönelik düşünceleri  ile ilgili sonuçlarda öğretmen ve yönetici görüşlerinin pozitif olduğu sonucuna varılmıştır

Anahtar Kelimeler:

The Role Of School Leaders In Shaping The School Culture
2022
Yazar:  
Özet:

The purpose of this research is to identify the thoughts of teachers and school managers about whether the roles of managers in shaping the school culture are. In the study, a visual scan method was used. The measurement tool is the measurement of the impact of school managers on school culture.  In the Adana Ili Seyhan District 4.5.6.7.8 educational areas in the secondary schools, 216 teachers and managers participated in the research. These teachers and managers were sent surveys through Google form and information was collected. The SPSS 28 program has been reviewed.

The ANOVA analysis has been applied to managers and teachers in order to determine whether the views of the school director on the impact on the school culture subdimensions are varied according to the date. The independent sampling t test was conducted to determine whether the ideas of the school director on the impact on the school culture differ according to the task. There is a difference in the size of the traditions.

The research was carried out by the researcher. Participants were informed that the investigation was not notified to third parties.

The findings resulted in the conclusion that the teachers and managers’ opinions on the impact of the school managers on the school culture were positive.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.502
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini