Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 34
 İndirme 8
Spor Li̇sesi̇ Ogrenci̇leri̇ni̇n Gorusleri̇ne Gore Akademi̇k Benli̇k Yeterli̇kleri̇ni̇n İncelenmesi̇
2021
Dergi:  
Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma, spor liselerinde eğitim alan öğrencilerin görüşleri doğrultusunda akademik benlik düzeylerini tespit etmek amacıyla yapılmıştır. Araştırma grubu Elazığ Spor Lisesi, Malatya Spor Lisesi ve Mardin Spor Lisesi’nde rastgele yöntemle seçilmiş 538 öğrenciden meydana gelmektedir. Araştırma grubundan “Akademik Benlik Yeterliği Ölçeği” kullanılarak veriler elde edilmiştir. Veriler lisanslı SPSS 22.0 paket programı kullanılarak analiz edilmiştir. Araştırma sonucunda, cinsiyet değişkeni, eğitim aldıkları sınıf düzeyi, anne ve baba eğitim durumu ve aile gelir durumu değişkenlerine göre bir farklılık elde edilmemiştir (p>0.05). Eğitim sürecinde ikametgâh değişkenine göre istatistiksel anlamda farklılık elde edilmiştir (p<0.05). Sonuç olarak, spor lisesi öğrencilerinin akademik benliklerinin desteklenmesiyle, akademik planlama yeteneklerinin artırılmasına ve akademik ertelemeye yönelik davranışlarının azaltılmasına katkı sağlayabilir. Bu eğitim kurumlarında yürütülecek eğitimsel ve diğer rehberlik aktivitelerinde, öğrencilerin akademik benlik algılarının artırılmasına yönelik faaliyetler üzerine odaklanılabilir.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of Academic Self-efficacy According To Perceptions Of Sports High School Students
2021
Yazar:  
Özet:

This study aims to investigate academic self-efficacy according to the perceptions of students who studied in sports high schools. The study covered a sample of 538 students, who were randomly chosen and studied in Elazığ Sports High School, Malatya Sports High School, and Mardin Sports High School. The data were collected from the sample of the study by using the “Academic Self-Efficacy Scale”. The data were analyzed by using the licensed SPSS 22.0 package software. As a result of the investigations, no differences were observed in terms of the variables of gender, grade level of education, father’s education level, mother’s education level, and family’s monthly income level (p>0.05). In the education period, statistically significant differences were determined according to the variable of the place of residence (p<0.05). In conclusion, supporting academic self-efficacy in sports high school students, especially developing academic planning skills, can contribute to reducing academic procrastination behaviors. In both educational and other guidance activities to be held in these educational institutions, studies that emphasize improving the academic self-efficacy of students can be conducted.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.005
Atıf : 4.619
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini