Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
 İndirme 7
Akademisyen Gozuyle Turist Sagligi ve Turist Guvenligi
2023
Dergi:  
Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research
Yazar:  
Özet:

Turistler, tatil planlarını yaparken ekonomik, sosyolojik, psikolojik ve demografik bir çok faktörün etkisi altında kalmaktadırlar. Bu faktörlerden önce bireyler yaşamları boyunca alacakları tüm kararlarda öncelikle sağlıklarını ve güvenliklerini ön planda tutmaktadırlar. Turistler de herhangi bir tatil veya seyahat planı yaparken, öncelikle kendilerini güvende hissedecekleri, sağlıklı durumlarını devam ettirebilecekleri, fiziksel ve psikolojik zarar görme ihtimallerinin en düşük olduğu seçenekleri tercih edeceklerdir. Dolayısıyla turistlerin tatil planlama sürecinde etkili olan faktörler arasında sağlık ve güvenliğinin olduğunu söylemek mümkündür. Bu araştırmada, birer turist olarak akademisyenlerin tatilleri süresince sağlık ve güvenliklerine ne derecede önem verdiklerinin tespit edilmesi amaçlanmaktadır. Buradan hareketle akademisyenlerin turist sağlığı ve turist güvenliği konularındaki düşüncelerini ortaya koyabilmek için nitel bir araştırma yapılmıştır. Bu kapsamda turizm eğitimi veren 11 akademisyen ile görüşme (mülakat) tekniği ile veri toplanmış ve betimsel analiz yoluyla analiz edilmiştir. Elde edilen bulgular, turizm akademisyenlerinin tatil planlarını bireysel olarak yaptıkları, genellikle internetten ve tanıdıklardan destek aldıkları, çocuk sahibi akademisyenlerin tatil planlarını çocuklarını ön planda tutarak yaptıkları, kişisel araçları ile seyahat etmeyi tercih ettikleri ve genellikle küçük, aile pansiyonlarını seçtikleri görülmüştür. Bununla birlikte turizm akademisyenlerinin daha önceki tatillerinde turist ishali, arı sokma ve deri döküntüsü haricinde ciddi boyutta sağlık ve hırsızlık dışında önemli bir güvenlik sorunu yaşamadıkları ve bu doğrultuda tatile çıkmadan önce bir takım kişisel önlemler aldıkları belirlenmiştir. Aynı zamanda sağlık konusunda daha önce yaşanan olumsuz tecrübelerin daha temkinli davranmaya ittiği, tatil planlarının daha önce hiç görülmemiş yerlere göre şekillendiği ancak bu konuda sağlık ve güvenlik ile ilgili ciddi bir endişe duyulmadığı da ortaya çıkmıştır. Son olarak, araştırma sonuçları ile birlikte bazı öneriler sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Tourist Health and Tourist Security From The Perspective Of Academics
2023
Yazar:  
Özet:

While making their vacation plans, tourists are under the influence of many economic, sociological, psychological and demographic factors. Prior to these factors, individuals prioritize their health and safety in all decisions they will make throughout their lives. While making any vacation or travel plans, tourists will first prefer the options where they will feel safe, maintain their healthy condition and have the least possibility of physical and psychological harm. Therefore, it is possible to say that the health and safety of tourists are among the factors that affect the vacation planning process. In this research, it is aimed to determine to what extent academicians, as tourists, attach importance to their health and safety during their vacations. From this point of view, a qualitative research was conducted in order to reveal the thoughts of academicians on tourist health and tourist safety. In this context, data were collected by interview technique with 11 academicians who provide tourism education and analyzed through descriptive analysis. The findings show that tourism academicians make their vacation plans individually, they usually get support from the internet and acquaintances, academicians with children make their vacation plans by keeping their children in the foreground, they prefer to travel with their personal vehicles and they generally choose small, family hotels. However, it has been determined that tourism academics did not experience serious health and security problems other than tourist diarrhea, bee stings and skin rash in their previous vacations, and they took some personal precautions before going on vacation in this direction. At the same time, it has been revealed that previous negative experiences in health have led to be more cautious, vacation plans are shaped according to places that have never been seen before, but there is no serious concern about health and safety in this regard. Finally, some suggestions are presented along with the research results.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 195
Atıf : 657
2023 Impact/Etki : 0.222
Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research