Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 50
 İndirme 29
A Study On The Relationship Between The Motivation Levels and Emotional Intelligence Levels Of The Preschool Children In The Ages Of 60 To 72 Months
2021
Dergi:  
International Online Journal of Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma 60-72 Aylık okul öncesi dönem çocukların motivasyon düzeyleri ile duygusal zeka düzeyleri arasındaki ilişkiyi incelemek amacıyla yapılmıştır. Araştırmanın evrenini 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında Trabzon ili Ortahisar merkez ilçesinde bulunan resmi ilköğretim okullarının anasınıflarına ve bağımsız anaokullarına devam eden 60-72 aylık çocuklar oluşturmaktadır. Evrenden tesadüfi küme örnekleme formülü kullanılarak belirlenen 300 çocuk örneklemi oluşturmaktadır. Veriler araştırmacılar tarafından geliştirilen “Genel Bilgi Formu”, “Okul Öncesi Çocuklar İçin Motivasyon Ölçeği (DMSQ18)” ve “Sullivan Duygusal Zeka Ölçekleri” aracılığıyla elde edilmiştir. Araştırma sonucunda; çocukların motivasyon düzeylerinin kardeş sayısı, doğum sırası, okul öncesi eğitim süresi, sosyoekonomik düzey değişkenlerine göre farklılık gösterdiği (p<0.05); cinsiyet ve aile türü değişkenlerine göre ise farklılık göstermediği saptanmıştır (p>0.05). Ayrıca çocukların motivasyon düzeyleri ile duygusal zekaları arasında anlamlı, pozitif ve orta düzeyde ilişki saptanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




International Online Journal of Educational Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.022
Atıf : 2.215
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini