Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 129
 İndirme 51
Pazarlama İletişiminde Marka Farkındalığı ve Mizah İçerikli Televizyon Reklamlarının Marka Farkındalığına Etkileri: Atatürk Üniversitesinde Bir Uygulama
2016
Dergi:  
Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Pazarlama iletişimi öğeleri içinde üzerinde en çok konuşulan ve belki de kendisinden en çok şey beklenen reklamdır. Reklam tüketicide algı oluşturma çabalarıdır. İşletmeler bu algı oluşturma çabaları ile yoğun rekabet şartları altında sahip oldukları markaların tüketici tarafından diğer markalardan farklı algılanmasını hedeflemektedir. Özellikle pazarlama iletişimi süreci içinde, reklam yoluyla marka farkındalığının yaratılması ve tüketicilerin beklentilerinin etkilenmesi sözkonusu olmaktadır. Pazarlama iletişimi yöneticileri, reklamın öyküsü ve içeriği ile tüketicilerin zihninde oluşturmak istedikleri marka farkındalığını yüksek düzeyde tuttukları sürece başarılı olmaktadırlar. Bunun en etkin yöntemlerinden bir tanesi reklamlarda mizah unsurunu kullanmaktır. Bu araştırmada, mizah içerikli televizyon reklamlarının marka farkındalığı (marka tanınmışlığı, marka hatırlanırlığı, akla ilk gelen marka olma ve marka ismi hâkimiyeti) üzerideki etkileri incelenmiştir. Bu amaçla Atatürk üniversitesi öğrencilerine bir anket uygulaması yapılmıştır. Anket sonuçları SPSS paket programında değerlendirilerek yorumlanmış ve gerekli öneriler sunulmuştur. Araştırma sonuçlarına göre,mizah içerikli televizyon reklamlarının tüketicilerin marka farkındalığını pozitif yönde etkilediği belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Brand Awareness In Marketing Communication and The Impact Of Humor-based Television Ads In Ataturk University
2016
Yazar:  
Özet:

the most spoken and perhaps the most anticipated advertising on marketing communication elements is the most anticipated advertising in advertising consumer, businesses aim to differentiate from other brands by the consumer of the brands they have under intensive competition conditions with these perception-making efforts, especially the marketing communication process has been determined to create brand awareness and affect the expectations of consumers, marketing communications managers are successful as long as they hold the brand awareness that they want to create in their mind with the history and content of advertising, as well as to use humor element in advertising and to use these research results in a positive brand awareness in the field of their brand name, which has been recognized in the field of the research and the necessary television brand awareness of the brand in the research

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 462
Atıf : 1.707
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini