Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 3
İlkokul Dönemi Çocuklarının Duygu Düzenleme Becerileri ile Saldırganlık Düzeyleri Arasındaki İlişkinin İncelenmesi
2024
Dergi:  
Trakya Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, ilkokul dönemi çocuklarının öfke ve üzüntü duygularını düzenleme becerilerinin saldırganlık düzeyleri ile ilişkisinin incelenmesi amaçlanmıştır. Çalışma korelasyonel bir araştırma olarak yürütülüp, çalışma grubunu, resmi ilkokullarda öğrenim gören, 7-10 yaş arası 322 çocuk oluşturmaktadır. Araştırmada çocukların öfke ve üzüntü duygularını düzenleme becerilerini değerlendirmek amacıyla ‘‘Çocuklarda Duygu Yönetimi Ölçekleri: Öfke ve Üzüntü Ölçeği’’ ve saldırgan davranış düzeylerini belirlemek için ‘‘Çocuklar için Saldırganlık Ölçeği’’ kullanılmıştır. Araştırmada elde edilen sonuçlara göre, çocukların üzüntü ölçeği düzenlenmemiş ifade alt boyutu puanlarında cinsiyetlerine göre anlamlı olarak farklılık bulunmuştur. Çocukların üzüntü ölçeği başa çıkma alt boyutu puanları yaşlarına göre anlamlı olarak farklılaşmakta ve çocukların yaşları arttıkça üzüntü duygusu ile başa çıkma becerileri de artmaktadır. Çocukların üzüntü ve öfke ölçekleri puanları ile çocuklar için saldırganlık ölçeği puanları arasında anlamlı bir ilişki bulunmaktadır (p< .001). Çocukların öfke ve üzüntü duygularını düzenleme becerisi arttıkça saldırganlık düzeyleri azalmaktadır. Araştırmada elde edilen bulgular doğrultusunda ebeveynlere, eğitimcilere ve araştırmacılara yönelik öneriler sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

0
2024
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Trakya Eğitim Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 735
Atıf : 5.054
2023 Impact/Etki : 0.488
Trakya Eğitim Dergisi