Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 36
 İndirme 9
Obligations Of The Arbitrator In Arbitrator’s Contracts
2020
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

İrade serbestisi ilkesinin bir sonucu olarak ortaya çıkan tahkim müessesesi, tarafların kanunun izin verdiği konularda uyuşmazlıklarını devlet mahkemelerine değil, kendi belirledikleri hakem adı verilen kişilere götürdükleri uyuşmazlık çözüm yöntemidir. Tarafların uyuşmazlığın hakem aracılığıyla çözülmesi konusunda birbirleriyle yaptıkları sözleşme tahkim sözleşmesi olarak adlandırılırken, tahkim sözleşmesinin tarafları ile hakem veya –birden çok kişiden oluşması durumunda- hakemlerle yapılan sözleşme hakem sözleşmesi adını alır. Tahkim sözleşmesinin mutlaka uyuşmazlık ortaya çıktıktan sonra yapılması zorunlu değildir; uyuşmazlık ortaya çıkmadan da, çıkabilecek muhtemel bir anlaşmazlık için yapılması mümkündür. Ancak tarafların yapmış oldukları sözleşmede uyuşmazlığın konusu kanunun tahkime izin verdiği konulardan biri değilse, yapılan sözleşmeye rağmen, uyuşmazlık tahkime götürülemez. Bu çalışmamızda tahkim hukukundaki iki sözleşmeden biri olan hakem sözleşmesinde hakemin borçları incelenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.500
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini