Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 69
 İndirme 11
 Sesli Dinleme 1
Uluslararası Sermaye Hareketlerinin Türkiye Ekonomisi Üzerindeki Makroekonomik Etkisinin İncelenmesi (2008-2018).
2020
Dergi:  
Current Perspectives in Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Dünya ekonomilerinin büyük bölümü (hem gelişmekte olan hem de gelişen ülkeler) yeni yatırımlar için uluslararası sermayeye (dış finansman), ihtiyaç duymaktadırlar. Özellikle gelişmekte olan ülkeler, ekonomik büyüme sürecini devamlı hale getirebilmek ve kalkınmalarını sağlayabilmek için yeni yatırımlar yapmak zorundadırlar. Ama hem makro ekonomik büyüme, hem de kalkınma hamlelerini gerçekleştirebilmek için gerekli olan ulusal tasarruflar ekonomik büyüme sürecinde beklenen yeni yatırımlar için yetersiz olabilmektedir. Bu yüzden de yurt dışı tasarruflara (uluslararası sermayeye) ihtiyaç duyulmaktadırlar. Sonuç olarak ülkenin milli gelirinin, istihdamının ve refah seviyesinin yükselmesi için yatırımların artması gereklidir. Bunu sağlayabilmek için ise, ülke içinde yetersiz olan finansal kaynak yerine yabancı tasarruflara yönelmek, yani borçlanmak zorundadırlar. Bu kaynak da doğal olarak genelde “yabancı sermaye” olarak adlandırılan dış borçlanma şeklinde olmaktadır. Gelişmiş ve zengin olan bu ülkeler ya da diğer bir ifadeyle, tasarruf fazlası veren ülkeler, sahip oldukları atıl fonlara getiri sağlamak ve servetlerinin reel değerlerini korumak arzusundadırlar. Türkiye ekonomisi de eksi tasarruf veren bir  ekonomi olduğu için yabancı tasarruflara ihtiyacı olan ülkeler arasında yer almaktadır. Bu çalışmada Türkiye ekonomisinin 2008 dünya ekonomik krizi sonrası yaşanan süreçte, makro ekonomik değişkenler açısından, yabancı sermaye kaynaklarının Türkiye ekonomisinde yarattığı etkiler üzerine olacaktır.

Anahtar Kelimeler:

International Capital Movements Turkey Economy On It Investigation Of The Macroeconomic Impact (2008-2018)
2020
Yazar:  
Özet:

Most of the world's economies (both developing and developing countries) need international capital (external financing) for new investments. Especially developing countries have to make new investments in order to ensure the continuation of the economic growth process and to ensure their development. However, both the macro economic growth and the national savings required to realize the development moves may be inadequate for the new investments expected in the economic growth process. Therefore, foreign savings (international capital) are needed. As a result, investments should be increased in order to increase the national income, employment and welfare of the country. In order to achieve this, they have to move towards foreign savings instead of financial resources that are insufficient within the country. This source is naturally in the form of foreign borrowing, often called foreign capital. These developed and rich countries or, in other words, countries that have a surplus of savings, want to return to their idle funds and to maintain the real value of their wealth. Turkey's economy because it is an economy that is among the countries with negative savings needs foreign savings. In this study; Turkey's economy in the process that took place after the 2008 world economic crisis, in terms of macro-economic variables will affect Turkey on foreign capital sources, created in the economy.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Current Perspectives in Social Sciences

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.377
Atıf : 8.870
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini