Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 275
 İndirme 102
2005-2018 Sosyal Bilgiler Öğretim Programı 5, 6 ve 7 Sınıf Kazanımlarının Yenilenen Bloom Taksonomisine Göre Karşılaştırmalı Analizi
2020
Dergi:  
Türkiye Bilimsel Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ülkelerde eğitim faaliyetlerinin belli bir düzen içerisinde verilmesi ve fırsat eşitliğini sağlayacak şekilde gerçekleştirilmesi, öğretim programları uygulanabilmesi ile mümkün olmaktadır. Öğretim programları, ülke genelindeki eğitim kurumlarında verilen derslerin birlik halinde ve ortak temeller üzerinde yürütülmesini sağlamaktadır. Öğretim programlarının, zamanın ruhuna, bilimsel ve teknolojik gelişimlere uygun olarak değiştirilmesi ve geliştirilmesi gerekmektedir. Ülkemizde yapılandırmacı eğitim anlayışına uygun olarak 2005 yılında Sosyal Bilgiler Öğretim Programı hazırlanmıştır. 2018 yılında sosyal bilgiler dersinin çağa uygun hale getirilmesi için sosyal bilgiler dersi öğretim programında bazı değişiklikler yapılmıştır. Bu araştırma kapsamında, 2005-2018 sosyal bilgiler öğretim programlarında yer alan kazanımların yenilenen Bloom Taksonomisi'ne göre karşılaştırmalı analizi yapılmıştır. Araştırmada doküman analizi yöntemi kullanılmıştır. Sosyal bilgiler dersi öğretim programlarında yer alan kazanımlar yenilenen Bloom Taksonomisi'ne göre incelenmiş, kazanımların hangi düzeyde olduğu ile ilgili sayısal veriler tablo haline getirilerek yorumlanmıştır. Yenilenen Bloom Taksonomisi'ne göre 2005 ve 2018 sosyal bilgiler dersi öğretim programındaki kazanımların genel olarak “hatırlama, anlama ve uygulama” aşamalarında yoğunluk kazandığı anlaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

2005-2018 Social Information Teaching Program 5, 6 and 7 Sinif Winnings According To The Renewed Bloom Taxonomy
2020
Yazar:  
Özet:

The implementation of educational activities in countries in a certain order and in a way that ensures equal opportunities, is possible with the implementation of educational programs. The teaching programs ensure that the courses given in educational institutions across the country are conducted in unity and on a common basis. The curriculum needs to be modified and developed in accordance with the spirit of time, the scientific and technological developments. In accordance with the understanding of structural education in our country, the Social Information Teaching Program was prepared in 2005. In 2018, some changes have been made in the social information curriculum to make the social information course fit to the age. In the framework of this study, a comparative analysis of the achievements included in the 2005-2018 social information curricula was carried out according to the renewed Bloom Taksonomy. The method of document analysis was used. The achievements included in the social information lesson curricula are studied according to the renewed Bloom Taksonomy, and the numerical data related to the level of the achievements are interpreted by making a table. According to the renewed Bloom Taksonomy, the 2005 and 2018 social information courses found that the achievements in the curriculum generally gained intensity in the "memory, understanding and application" stages.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Türkiye Bilimsel Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Türkiye Bilimsel Araştırmalar Dergisi