Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 395
 İndirme 102
İnsan Kaynakları Yönetiminde Dijital Dönüşüm: İk 4.0
2020
Dergi:  
Turkish Studies Information Technologies and Applied Sciences
Yazar:  
Özet:

Sanayi 4.0 ile birlikte işletmelerin yapıları değişime uğramıştır. Gelişen teknoloji, dijital dönüşümü de beraberinde getirmiştir. Akıllı üretim, nesnelerin interneti, yapay zeka, bulut bilişim ve büyük veri gibi sanayi 4.0’ın temel kavramları, insan kaynakları yönetimini de geleneksel yaklaşımından insan kaynakları (İK) 4.0’a evrilmeye mecbur kılmaktadır. İK 4.0 kavramının ortaya çıkışında hem yeni teknolojiler hem de çalışan kuşağın değişimi etkili olmuştur. Bu çalışmada İK 4.0’ın teknolojik ayağı ele alınmıştır. Bu bağlamda, dijital dönüşüm ve SMACI kavramlarının literatürde ön plana çıktığı gözlemlenmiştir. SMACI; sosyal medya, mobilite, analitik, bulut ve nesnelerin interneti (IoT) teknolojilerinin toplamına verilen isimdir ve yeni bir kavram olarak araştırmalarda yer bulmaya başlamıştır. Çalışmanın amacı, dijital dönüşümün bir kavramı olan SMACI’nin İK 4.0’a olumlu etkilerinin ve uygulama zorluklarının irdelenmesidir. SMACI insan kaynaklarına toplamda yedi farklı şekilde yarar sağlamaktadır: akıllı işe alım, eleme ve mülakat süreçlerinin yapay zekaya geçişi, işe alım ve işe alıştırma deneyimini iyileştirme, veri güvenliği ve şeffaflık, verimi arttırma, iş yerinde öğrenmeyi arttırma, şirketlerin rekabetçi pozisyonunu korumasını sağlama. SMACI, yararlarının yanında uygulama zorluklarını da beraberinde getirmektedir. Çalışanlar, gelişen teknoloji karşısında iş güvencelerini tehdit altında görebilirler ve değişime direnç gösterebilirler. İK 4.0, her kavram gibi güçlü, zayıf yönlere ve tehditler ile fırsatlara sahiptir. Çalışma, İK 4.0 kavramını teknolojik uyum süreci bağlamında analiz etmeyi amaçlamıştır.

Anahtar Kelimeler:

Digital Transformation In Human Resources Management: Hr 4.0
2020
Yazar:  
Özet:

With Industry 4.0, the structures of the enterprises have changed. The advanced technology has brought with it the digital transformation. The core concepts of industry 4.0, such as smart production, the Internet of Things, artificial intelligence, cloud computing and big data, also force human resources management to evolve from a traditional approach to human resources (IC) 4.0. In the emergence of the AI 4.0 concept, both new technologies and the change of the working generation have been influential. In this study we discussed the technological footprint of HR 4.0. In this context, it has been observed that the concepts of digital transformation and SMACI are in the forefront of literature. SMACI is the name given to the collection of social media, mobility, analytics, cloud and object internet (IoT) technologies and has begun to find a new concept in research. The aim of the study is to address the positive effects and implementation challenges of SMACI on HR 4.0, a concept of digital transformation. SMACI benefits human resources in a total of seven different ways: the transition of intelligent recruitment, elimination and interview processes to artificial intelligence, the improvement of recruitment and employment experience, data security and transparency, increasing productivity, increasing learning at work, ensuring that companies maintain a competitive position. They also bring their benefits to their difficulties. Employees may see their job assurances under threat in the face of advanced technology and may be resistant to change. Human Resources 4.0 has opportunities with strong, weak aspects and threats like any concept. The study aims to analyze the concept of HR 4.0 in the context of the technological adaptation process.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Turkish Studies Information Technologies and Applied Sciences

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 70
Atıf : 37
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini