Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 234
 İndirme 86
Dijital Taylorizmin İnsan, Üretim ve Ekonomi Üzerindeki Etkisinin İncelenmesi
2018
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

2011 yılında Hannover fuarında Almanya tarafından akıllı makineler ve üretim mekanizmalarının merkezindeki Endüstri 4.0 süreci ortaya atılmıştır. Bu süreçle birlikte “Bilimsel Yönetim” olarak da bilinen Taylorizm günümüze uyarlanarak “Dijital Taylorizm” modern yönetim tarzı meydana çıkmıştır. Dördüncü sanayi devrimine neden olduğu ileri sürülen nesnelerin interneti, siber-fiziksel sistemler, büyük veri-veri analitiği, öğrenen sistemler, bulut bilişim, artırılmış gerçeklik, siber güvenlik gibi teknolojik gelişmelerin; sadece üretimde maliyetleri açısından değil, üretim görev alacak insan kaynağının niteliği açısından da büyük bir değişime neden olacağı, Endüstri 4.0’ın beklenen ve dikkat çeken sonuçlarından birisidir. Üretim zincirinin dijitalleşmesinin ve makina-insan-altyapı etkileşiminin sağlanması ile ‘Akıllı Üretim Sistemleri’nin geliştirilmesinin, sanayide bir paradigma değişime de sebep olacağı öngörülmektedir. Bu süreçte Taylorizm olarak da ifade edilen Bilimsel Yaklaşım’ın günümüze uyarlanmasını ifade eden “Dijital Taylorizm” ya da “Yeni Taylorizm” yönetim tarzı tartışılmaya başlanmıştır. Bu çalışmada da dikkat çekilen alt başlıklarıyla ve insan, üretim ve ekonomi boyutlarıyla ele alınan Endüstri 4.0; hem Dijital Taylorizm gibi yeni yönetim anlayışlarının gelişmesini zorunlu kılacak, hem de çalışan ve tüketici yönüyle süreçten etkilenmesi kaçınılmaz olan insanoğlunun geleceğinin planlanmasının, sürece uygun olarak yeniden gözden geçirilmesini gündeme getirecektir.

Anahtar Kelimeler:

Review Of The Impact Of Digital Taxation On Humans, Production and Economy
2018
Yazar:  
Özet:

In 2011 at the Hannover exhibition, Germany presented the Industry 4.0 process at the heart of smart machines and manufacturing mechanisms. With this process, Taylorism, also known as "Scientific Management", adapted to the present day, "Digital Taylorism" has emerged in the modern management style. The technological developments such as the Internet of the objects allegedly caused by the Fourth Industrial Revolution, cyber-physical systems, big data analytics, learning systems, cloud computing, enhanced reality, cyber security are one of the expected and remarkable outcomes of Industry 4.0, which will lead to a major change not only in terms of production costs, but also in terms of the nature of the human resource to be produced. With the digitalization of the production chain and ensuring the machine-man-support interaction, the development of ‘smart production systems’ is expected to lead to a paradigm change in the industry. In this process, the "Digital Taylorism" or "New Taylorism" management style, which represents the adaptation of the Scientific Approach, also expressed as Taylorism, has begun to be discussed. Industry 4.0, which is also focused on the subtitles and dimensions of man, production and economy, will require the development of new management concepts such as Digital Taylorism, and will plan the planning of the future of mankind, which is inevitable to be influenced by the process and consumer, to be properly reviewed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 21
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini