Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 44
 Görüntüleme 64
 İndirme 16
Takım Sporları Açısından Empati ve Takım Birlikteliği İlişkisi
2006
Dergi:  
SPORMETRE Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, takım sporu yapan sporcuların takım birlikteliği ve empati arasındaki ilişkisi ile, bu sporcuların farklı değişkenler açısından takım birlikteliği ve empati düzeylerinin belirlenmesidir. Çalışmaya yaşları 15 ve 43 arasında; Basketbol, Hentbol, Voleybol, Futbol branşlarında, 216 erkek, 189 bayan toplam 405 kişi katılmıştır. “ Spor Ortamında Empati” ve “Takım Birlikteliği” ölçekleri kullanılmıştır. Verilerin istatistiksel analizinde; toplam puanlar arasında Pearson Korelasyon Katsayısı, Tek Yönlü Varyans Analizi ve TukeyHSD Post- Hoc testi yapılmıştır. Araştırmanın sonuçlarına göre; takım birlikteliği ve empati arasında %30’luk oranda doğrusal bir ilişki olduğu bulunmuştur. Voleybol ve Basketbol oyuncularının empati düzeyi Hentbol ve Futbol oyuncularından daha yüksek bulunmuştur ( F (3,401) 6,5673; p< 0.05). Voleybol oyuncularının takım birlikteliği, Hentbol oyuncularının takım birlikteliğinden yüksektir. Ayrıca Futbol oyuncularının da takım birlikteliği, Hentbol ve Basketbol oyuncularından yüksek olduğu görülmüştür ( F (3,401) 7,8710;p<0.05). Bayan sporcuların empati düzeyi erkeklerden daha yüksek bulunmuştur ( F(1,403) 4,4753;p<0.05). Deneyimsiz sporcuların takım birlikteliği deneyimli sporculardan daha yüksek bulunmuştur ( F(2,402) 3,4533; p<0.05). Anne eğitimi yüksek olan takım sporcularının empati ve takım birlikteliği düzeyleri anne eğitimi düşük olan takım sporcularından daha yüksek bulunmuştur ( F(3,401) 4,3122; p<0.05. F(3,401) 2,9418;p<0.05)

Anahtar Kelimeler:

Empathy and Team Association Relationship In Terms Of Team Sports
2006
Yazar:  
Özet:

the aim of this study was to determine the team association and empathy levels in terms of different variables of these athletes with the relationship between team association and empathy and different variables. the age of this study was attended by 216 male 189 female total 405 people in basketball hentbol volleyball football branches between 15 and 43 and 43, together with a higher level of experience in the sports environment, and a higher level of experience of sports were found in the total points in the statistical analysis of the data, pearson correlation between the results of a single-way variance analysis and tukeyhsd post hoc test, according to the results of the team of the teams and the level of 34753 of the basketball players were found in a higher level of the higher level of the masses and a number of the football and a number of the team training of the mass of the mass of the mass of the mass of the mass of the team was found in a number of the football and a maximum of the mass of the mass of the masses of the masses of the number of the number of the mass of the masses of the mass of the mass of the mass of the team of the masses of the mass of the

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




SPORMETRE Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 761
Atıf : 7.319
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini