Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 21
 Görüntüleme 49
 İndirme 12
Ogretmen Adaylarinin Cevrimici Ogrenme Hazir Bulunusluluk Duzeylerinin İncelenmesi: Ahi Evran Universitesi Ornegi
2016
Dergi:  
Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı öğretmen adaylarının çevrimiçi öğrenme hazır bulunuşluk düzeylerinin cinsiyet, sınıf düzeyi, bölüm ve internet kullanım süresi değişkenleri açısından incelenmesidir. Araştırma genel tarama modelinde desenlenmiştir. Araştırmanın çalışma grubunu Ahi Evran Üniversitesi, Eğitim Fakültesinde öğrenim gören 412 öğretmen adayı oluşturmaktadır. Veri toplama aracı olarak, kişisel bilgi formu ve “Çevrimiçi Öğrenme Hazır Bulunuşluk Ölçeği” kullanılmıştır. Verilerin analizinde betimsel istatistikler, t-testi ve ANOVA kullanılmıştır. Araştırma sonucunda öğrencilerin çevrimiçi öğrenme hazırbulunuşluk alt faktörlerinden bilgisayar-internet özyeterliği ve özgüdümlü öğrenme alt faktörlerinde cinsiyete göre anlamlı farklılık olduğu bulgusuna ulaşılmıştır. Sınıf düzeyine göre ise, çevrimiçi öğrenme hazır bulunuşluğun bilgisayar-internet özyeterliği alt faktöründe anlamlı fark olduğu bulunmuştur. Ayrıca çevrimiçi öğrenme hazır bulunuşluğunda eğitim görülen bölüme göre bilgisayar-internet özyeterliği alt faktöründe anlamlı farklılık olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Günlük internet kullanma süresine göre ise, bilgisayar-internet özyeterliği, öğrenen kontrolü ve çevrimiçi iletişim özyeterliği alt faktörlerinde anlamlı farklılıklar olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of Online Learning Readiness Level Of Teacher Candidates: The Sample Of Ahi Evran University
2016
Yazar:  
Özet:

The purpose of this study is the investigation of pre-service teachers’ online learning readiness levels according to gender, grade, department and internet usage time. The survey model was used in this research. The study was conducted on 412 pre-service teachers at Education Faculty in Ahi Evran University. As data collection tools, personal information form and Online Learning Readiness Scale were used. In data analysis, descriptive statistics, t-test and ANOVA were used. According to the results, there is a significant difference in teacher candidates’ computer/internet self-efficacy and selfdirected learning according to gender. And there is a significant difference in teacher candidates’ computer/internet self-efficacy in terms of grade. there is a significant difference in teacher candidates’ computer/internet self-efficacy according to department. According to internet usage time, there is a significant difference in teacher candidates’ computer/internet self-efficacy, learner control and online communication selfefficacy

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.157
Atıf : 16.367
2023 Impact/Etki : 0.37
Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Dergisi