Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 1
Deneyime Açıklık ve Yönetim Kademelerinde Yükselme İlişkisinde Örgütün Girişimcilik Yöneliminin Rolü: Özellik Aktivasyon Perspektifi
2022
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi Vizyoner Dergisi
Yazar:  
Özet:

Özellik aktivasyon kuramından yola çıkan bu araştırmanın amacı, objektif kariyer başarısının önemli göstergelerinden olan yönetim kademelerinde yükselme üzerinde bireyin deneyime açıklık özelliğinin ana etkisini ve bu etkide bağlamsal bir değişken olarak örgütün girişimcilik yöneliminin biçimlendirici etkisini incelemektir. Buna göre, deneyime açıklık özelliğinin yönetim kademelerinde yükselmeyi arttırıcı etkisinin özellikle girişimcilik yöneliminin yüksek olduğu örgütlerde görüleceği iddia edilmektedir. Hipotez testi için 202 yöneticiden çevrimiçi anket yoluyla veri toplanmıştır. Regresyon analizi sonuçları, deneyime açıklık kişilik özelliğinin fikirler alt boyutu ile yönetim kademelerinde yükselme arasında olumlu ilişki olduğunu göstermiştir. Ayrıca, deneyime açıklığın fikirler alt boyutu ile yönetim kademelerinde yükselme arasındaki ilişkinin proaktiflik yönelimi yüksek örgütlerde pozitif olduğu, ancak proaktiflik yönelimi düşük örgütlerde bu olumlu etkinin ortadan kalktığı görülmüştür. Girişimcilik yöneliminin diğer boyutları olan risk-alma ve yenilikçilik yönelimlerinin deneyime açıklık ve yönetim kademelerinde yükselme arasındaki ilişkide anlamlı bir aracılık rolü bulunmamıştır. 

Anahtar Kelimeler:

The Role Of Entrepreneurial Orientation Of The Organisation In The Relationship Between Openness To Experience and Managerial Advancement: Trait Activation Perspective
2022
Yazar:  
Özet:

Drawing on trait activation theory, the study aims to examine the main effect of the individuals’ openness to experience on their managerial career success, which is one of the important indicators of objective career success, and also the moderating effect of the organization’s entrepreneurial orientation as a contextual variable in this relationship. Accordingly, openness to experience is expected to result in higher managerial career success, particularly in organizations with a high entrepreneurial orientation. For hypothesis testing, data were collected from 202 managers via online questionnaires. The results of the regression analysis reveal that there is a positive relationship between the ideas facet of openness to experience and managerial advancement. In addition, while the ideas facet of openness to experience is positively related to managerial advancement in organizations with a high proactive orientation, no association exists in organizations with a low proactive orientation. Risk-taking and innovativeness, which are the other dimensions of entrepreneurial orientation, are not found to have a significant moderating role in the relationship between openness to experience and promotion in management.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Süleyman Demirel Üniversitesi Vizyoner Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 707
Atıf : 3.872
2023 Impact/Etki : 0.389
Süleyman Demirel Üniversitesi Vizyoner Dergisi