Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 3
DÖNÜŞÜMCÜ LİDERLİK VE FİRMA PERFORMANSI İLİŞKİSİNDE GİRİŞİMCİLİK EĞİLİMİNİN ROLÜ
2020
Dergi:  
İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Değişken ve öngörülemeyen çevresel koşullar işletmelerin hayatta kalabilmesinde girişimciliğin önem ve anlamını vurgulamaktadır. Bu koşullar, işletmelerin bütünlüğünden ve başarısından birinci derecede sorumlu olan ve aynı zamanda firmaların girişimcilik faaliyeti ile alakalı olan liderliği ön plana çıkarmaktadır. Bu çalışma ile de ülkemizde yerli ve milli teknoloji üretiminde önemli rol oynayan teknopark firmalarında dönüşümcü liderlik, firma performansı ve bu ilişkide girişimcilik eğiliminin rolü araştırılmıştır. Girişimcilik eğilimi ve dönüşümcü liderlik içsel soyut kaynaklar olarak ele alınmakta ve kaynak temelli yaklaşım bağlamında tartışılmaktadır. Araştırmanın örneklemini İstanbul, Ankara ve İzmir'deki teknopark firmalarının kurucuları / sahipleri ve üst düzey yöneticileri oluşturmuş, 175 teknopark firması üzerinde kesitsel çalışma yapılmıştır. Sonuçlar dönüşümcü liderliğin firma performansı üzerinde olumlu bir etkiye sahip olduğunu ve girişimcilik eğiliminin dönüşümcü liderlik ile firma performansı arasında tam aracılık etkisi olduğunu göstermiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Relationship Between Transformational Leadership, Firm Performance and The Role Of Entrepreneurship Orientation
2020
Yazar:  
Özet:

Changeable and unpredictable environmental conditions emphasize the importance and meaning of entrepreneurship in the survival of enterprises. These conditions underline the leadership, which is primarily responsible for the integrity and success of businesses, as well as the entrepreneurial activity of firms. In this context, this study aims to investigate the relationship between transformational leadership, firm performance and the role of entrepreneurship orientation in techno-park firms which play an important role in the production of domestic and national technology in our country. Entrepreneurship orientation and transformational leadership were approached as internal intangible resources and discussed in the context of the resource-based approach. The sample of this study consists of founders/owners and top-level managers of techno-park firms. A cross-sectional study was conducted on 175 technopark firms in Istanbul, Ankara and Izmir. Results indicate that transformational leadership has a positive effect on organizational performance and entrepreneurial orientation has a full mediating effect between transformational leadership and firm performance.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 845
Atıf : 4.846
İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi