Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 90
 İndirme 30
Genel Özellikleriyle Geleneksel Erzurum Evlerinin İstatistiki Veri Analizi
2020
Dergi:  
Turcology Research
Yazar:  
Özet:

Anadolu yapı sanatının önemli bir bölümünü geleneksel evler oluşturmaktadır. Anadolu’daki bu evler, farklı bölgelere ayrılarak sınıflandırılmaktadır. Bu sınıflandırmanın kayda değer bir bölümü de geleneksel Erzurum evlerinden müteşekkildir. Erzurum evleri, tandırevli planları bakımından diğer bölge evleri ile farklılık göstermektedir. Geleneksel Erzurum evinin diğer bütün oylumlarının da belirleyicisi olan tandırevi, çok işlevli mekân kurgusu ve mimarisi ile özgün bir yapı elamanıdır. Erzurum şehir merkezinde belirlenen 224 geleneksel evin 180 tanesi tandırevli plan üzerine inşa edilmiştir. Çoğunlukla iki katlı olarak yapılan Erzurum evleri; tandırevinin de bulunduğu zemin katı kışlık, cumbalı/çıkmalı üst kat da yazlık olarak tasarlanmıştır. Haremlik-selamlık bölümlemesi kıstasına uygun planlanan Erzurum evleri, ortalama 290 m² alan üzerine kurulmaktadır. Bu alanın 140 m²’lik kısmı, ahır ve mereği de içerisine alan bahçe bölümüdür. Evin zemin katı 155 m², üst katı da 110 m² olmak üzere toplam 265 m² kapalı kullanım alanına sahiptir. Geleneksel Erzurum evinin zemin kat yüksekliği ortalama 3,80 m, üst kat yüksekliği ise 3,50 m’dir. Erzurum evleri, tandırevleri, çıkmalı cepheleri, tırhıçlı kapıları, altın oranlı pencereleri ve düz dam örtüleri ile Anadolu Türk evinin müstesna bir örneğini temsil etmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Statistical Data Analysis Of Traditional Erzurum Houses With General Characteristics
2020
Yazar:  
Özet:

An important part of the architecture of Anatolia is traditional houses. These houses in Anatolia are classified in different areas. A remarkable part of this classification is also remarkable from the traditional Erzurum houses. The houses of Erzurum differ from the other houses of the region in terms of their plans. It is also the determiner of all the other votes of the traditional Erzurum house, the tandirevi is an original structure with its multi-functional space phantom and architecture. 180 of the 224 traditional houses set in the city centre of Erzurum were built on the plan of the header. There are two kinds of houses that are often built in two floors; the floor is fixed in the winter, and the top floor is also designed in the summer. The Erzurum houses planned in accordance with the haremlik-selamity division, are built on an average of 290 m2 area. This area of 140 m2 is part of the garden, which also contains grain and mercury. The floor of the house is 155 m2, the upper floor is 110 m2, with a total of 265 m2 of open use area. The floor height of the traditional Erzurum house is an average of 3.80 m, while the upper floor height is 3.50 m. Erzurum houses, shelters, outward fronts, bridge-covered doors, gold-proportioned windows and flat dam coverings represent an exceptional example of the Anadolu Turkish house.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Turcology Research

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.006
Atıf : 3.422
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini