Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 18
 Görüntüleme 17
 İndirme 2
Bulanık Analitik Hiyerarşi Süreci ve Mortgage Banka Kredisi Seçim Problemine Uygulanması
2012
Dergi:  
Ömer Halisdemir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Mortgage sistemi dünyada ve Türkiye’de uzun zamandan beri uygulanmakta olan bir finansman türüdür. Mortgage kredileri çok çeşitli şekillerde, bankalar tarafından kredi alıcılarına sunulmaktadır. Kredi kullanıcıları bu sistem sayesinde kira öder gibi ev sahibi olabilmektedir. Bankalar bu sistemden yararlanmak isteyen kişiye kredi vermek için değişik kriterler uygulamakta ve değişik kredi koşulları, faiz oranları, geri ödeme seçenekleri sunmaktadır. Kredi kullanıcısı açısından, bu alanda birçok bankanın bulunması ve bu bankaların ayrı kriterlere bağlı olarak farklı planlar sunması, banka seçimini, karmaşık ve çözümü için zaman gerektiren bir durum haline getirmektedir. Bu çalışmanın amacı, mortgage kredi kullanıcısına alternatif kredi seçenekleri arasından en uygun bankanın seçilmesine yol göstermektir. Bu çalışmada bulanık analitik hiyerarşi süreci yöntemi kullanılmıştır. Ayrıca, uygulamada üç farklı bulanık sıralama yöntemi kullanılmış (Chang, Liou-Wang, Kareli Ortalama) ve sıralama yöntemlerine göre bankalar sıralanarak ve sonuçlar tartışılmıştır. Anahtar Sözcükler: Bulanık Mantık, Analitik Hiyerarşi Süreci, Bulanık AHP, Mortgage Kredileri JEL Sınıflaması: G21. FUZZY ANALYTIC HIERARCHY PROCESS AND ITS APPLICATION TO MORTGAGE BANK CREDIT SELECTION PROBLEM ABS Mortgage system is a type of funding that has long bee applied in the world and Turkey. Mortgage funds are offered in varriety of to the borrowers. In this system credit users pays their loans back in such a way that they pay rent. Banks extend loans to people who want to take advantage of this system to apply different criteria and different loan terms, interest rates, repayment options. The number of banks and their different mortgage packages makes bank selection, a complex procedures from the point of credit users. The purpose of this study is to show selection of the best mortgage package among others. Fuzzy analytic hierarchy process method is used in this study. In addition, the application of three different fuzzy ranking method and the results are ranked banks according to the methods used and the result discussed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Ömer Halisdemir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 749
Atıf : 5.069
2023 Impact/Etki : 0.238
Ömer Halisdemir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi