Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
 İndirme 1
HİSSE SENETLERİ VE DÖVİZ KURLARI ARASINDAKİ İLİŞKİ: BİRLEŞİK DEVLETLER’DEKİ LEHMAN BROTHERS’IN ÇÖKÜSÜ ÜZERİNE BİR ANALİZ
2021
Dergi:  
Journal of Research in Business
Yazar:  
Özet:

Çalışma küresel finansal kriz öncesi ve sonrası Amerika Birleşik Devletleri için döviz kurları ile hisse senedi endeksi arasındaki granger nedensellik konusunu Lehman Brothers’ın çöküşü kapsamında karşılaştırmalı olarak incelemektedir. Analiz, aylık hisse senedi endeksi ve döviz kuru verilerini içerir. Döviz kuru olarak Dolar karşısındaki Euro ve İsviçre Frangı pariteleri seçilmiştir. Analizin ardından, Dow Jones Industrial Average ve USD/CHF’nin, Lehman Brothers’ın çöküşünden önceki USD/EUR döviz kurunun Granger nedeni olduğu ortaya çıkmıştır. Ancak, Lehman Brothers’ın çöküşünden sonra nedensellik ortadan kalkmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The Relationship Between Stocks and Exchange Rates: An Analysis From Lehman Brothers Collapse In The Usa
2021
Yazar:  
Özet:

In this study, we comparatively examine the issue of granger causality between exchange rates and stock index for the United States before and after global financial crisis within the context of Lehman Brothers’ collapse. The analysis includes the monthly stock index and exchange rate data. Euro and Swiss Franc parities against Dollar were selected as exchange rates. After the investigation we found out that Dow Jones Industrial Average and USD/CHF were the Granger cause of USD/EUR exchange rates before the collapse of Lehman Brothers. However, there is no causality after the collapse.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Journal of Research in Business

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 167
Atıf : 128
Journal of Research in Business