Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 63
 İndirme 16
 Sesli Dinleme 1
POLİTİK RİSKİN DOĞRUDAN YABANCI YATIRIMLAR ve PAY PİYASASI ENDEKS GETİRİLERİNE ETKİSİ: G7 ÜLKELERİ ÜZERİNE BİR UYGULAMA
2021
Dergi:  
Verimlilik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Sistematik risk unsurlarından biri olarak kabul edilen politik risk, bir ülkenin ekonomik büyüme ve finansal istikrar gibi faktörlerini doğrudan etkileyebilmektedir. Bu bağlamda, ülke riskinin temel belirleyicisi olarak görülebilen politik risk ile doğrudan yabancı yatırımlar ve pay piyasası getirileri arasındaki ilişkinin araştırılması önem arz etmektedir. Bu çalışmada, politik riskin doğrudan yabancı yatırımlara ve pay piyasa getirilerine olan etkisini ortaya çıkarmak amaçlanmıştır. Yöntem: Çalışmanın uygulama kısmında G7 ülkelerinin 2002-2017 dönemindeki majör pay piyasası endeks verileri, doğrudan yabancı yatırım tutarları ve Uluslararası Ülke Risk Rehberi ICRG endeks verileri esas alınmıştır. Politik risk ile doğrudan yabancı yatırım ve pay piyasa getirisi arasındaki ilişki Panel Veri Analiz Yöntemi ile araştırılmıştır. Bulgular: Araştırma sonucunda, politik risk ile doğrudan yabancı yatırımlar arasında istatistiksel olarak anlamlı ve negatif ilişki tespit edilirken politik risk ile pay piyasa getirileri arasında ise istatistiksel olarak anlamlı ve pozitif ilişki tespit edilmiştir. Özgünlük: G7 ülkelerindeki doğrudan yabancı yatırımlar ve pay piyasa getirilerindeki politik risk etkisinin panel veri formunda grup etkisi üzerinden incelenmesi açısından bu çalışmanın özgünlük sunduğu ve alan yazınına katkı sağladığı düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

POLİTİK RİSKİN DOĞRUDAN YABANCI YATIRIMLAR ve PAY PİYASASI ENDEKS GETİRİLERİNE ETKİSİ: G7 ÜLKELERİ ÜZERİNE BİR UYGULAMA
2021
Yazar:  
Özet:

Political risk, considered to be one of the systemic risk elements, can directly affect a country’s economic growth and financial stability factors. In this context, it is important to investigate the relationship between the political risk, which can be seen as the main determiner of the country’s risk, and the direct foreign investments and share market returns. This study aims to identify the impact of political risk on foreign investments and share market returns. Method: The study’s implementation part is based on the G7 countries’ major stock market index data, foreign direct investment amounts and the International Country Risk Guide ICRG index data. The relationship between political risk and foreign direct investment and share market return has been studied by Panel Data Analysis Method. Results: The study found a statistically meaningful and negative relationship between political risk and foreign direct investments, while a statistically meaningful and positive relationship between political risk and share market returns. Originality: The study is believed to provide originality and contribute to the field writing in terms of the analysis of the political risk impact on foreign direct investments and share market returns in the panel data form.

2021
Yazar:  
Özet:

Purpose: Political risk, which is considered as one of the systematic risk factors, can directly affect the factors such as economic growth and financial stability of a country. In this context, it is important to investigate the relationship between political risk, which can be the main determinant of a country risk, and foreign direct investment and equity market returns. In this study, it is aimed to determine the effect of political risk on foreign direct investments and equity market returns. Methodology: In the application of this study, the major equity market index data of G7 countries, the amount of foreign direct investments and International Country Risk Guide ICRG index data were used for the period of 2002-2017. The relationship between political risk and foreign direct investments and return on equity markets was investigated by panel data analysis. Findings: As a result of the research, a statistically significant and negative relationship was found between political risk and foreign direct investments while statistically significant and positive relationship was found between political risk and equity market returns. Originality: In the panel data form, foreign direct investments in G7 countries and the political risk impact on stock market returns were analyzed through group effect. In this respect, this study has original value and contributes to the literature.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Verimlilik Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 847
Atıf : 2.991
Verimlilik Dergisi