Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 48
 İndirme 12
Ulke Ri̇skleri̇ni̇n Yabanci Sermaye Yatirimlarina Etki̇si̇
2020
Dergi:  
Finans Ekonomi ve Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada 1990-2016 dönemi ve 35 ülke örnekleminde ekonomik, finansal ve politik ülke risklerin doğrudan yabancı sermaye yatırımlarına ve yabancı portföy yatırımlarına etkileri araştırılmıştır. Panel veri analizi yapılan uygulama sonuçları, ekonomik, finansal ve politik risklerin genel olarak yabancı sermaye yatırımlarını negatif yönde etkiledikleri, ekonomik ve finansal risklerin genellikle doğrudan yabancı sermaye yatırımlarını, politik risklerin ise daha çok yabancı portföy yatırımlarını etkilediklerini göstermiştir. Ortaya çıkan sonuçlar yabancı sermaye yatırımlar çekmek isteyen ülkeler açısından politika önerisi niteliğindedir. Yatırımlar için yeterli sermaye birikimi olmayan ülkelerin ekonomik, finansal ve politik risk faktörlerini iyi şekilde yöneterek ülke risklerini azaltabilecekleri ve böylece yabancı sermaye yatırımları alabilecekleri söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

The Impact Of The Country’s Risks On Foreign Capital Investment
2020
Yazar:  
Özet:

This study examined the impact of economic, financial and political risks on foreign capital investments and foreign portfolios investments in the period 1990-2016 and 35 countries. Panel data analysis results showed that economic, financial and political risks generally negatively affect foreign capital investments, economic and financial risks often directly affect foreign capital investments, and political risks more negatively affect foreign portfolio investments. The outcome is a policy recommendation for countries that want to attract foreign capital investments. It can be said that countries with the lack of sufficient capital accumulation for investments will be able to reduce their country’s risks by well managing economic, financial and political risk factors and thus receive foreign capital investments.

Anahtar Kelimeler:

Effect Of Country Risks On Foreign Capital Investments
2020
Yazar:  
Özet:

In this study, the effects of economic, financial and political country risks on foreign direct investments and foreign portfolio investments were investigated in the period of 1990-2016 and in a sample of 35 countries. The results of the panel data analysis showed that economic, financial and political risks generally affect foreign capital investments negatively, economic and financial risks generally affect foreign direct investments, and political risks mostly affect foreign portfolio investments. The results are policy recommendations for countries that want to attract foreign capital investments. It can be said that countries that do not have sufficient capital accumulation for investments can reduce country risks by managing economic, financial and political risk factors well and thus receive foreign capital investments.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Finans Ekonomi ve Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 401
Atıf : 1.433
2023 Impact/Etki : 0.257
Finans Ekonomi ve Sosyal Araştırmalar Dergisi