Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 64
 İndirme 27
Otekilestirilme Tartismalari Baglaminda Yaslilik ve Yasliliga Bakis Acisinin Incelenmesi
2021
Dergi:  
Abant Kültürel Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, ötekileştirilme tartışmaları bağlamında yaşlılık ve yaşlılığa bakış akışı arasındaki ilişkiyi incelemek ve bu amaç doğrultusunda elde edilen veriler ışığında konuyu sosyolojik ve eleştirel bir bakış açısıyla değerlendirmektir. Buradan hareketle çalışmada yaşlılık ve yaşlılığa bakış açısı, ötekileştirilme tartışmaları bağlamında birbiriyle ilişkilendirilerek yaşlılık ve ötekileştirilme kavramlarının tanımları, araştırmada elde edilen bulgular ve bu bulgulara bağlı olarak da eleştirel bakış açısıyla bir değerlendirme yapılarak gerekli önermelerde bulunulmuştur. Ayrıca nicel araştırma yöntemlerinden tarama araştırması ile gerçekleştirilen bu çalışmada elde edilen bulgular araştırmacı tarafından geliştirilen, ilk defa her yaş grubundaki tüm bireylerin görüşlerini belirlemeye yönelik olan ve elektronik ortamda dağıtılan “Ötekileştirilme Tartışmaları Bağlamında Yaşlılık ve Yaşlılığa Bakış Açısı Anketi” ile toplanmıştır. Söz konusu anket, farklı yaş grubundaki bireylerin yaşlılık ve yaşlanmaya yönelik düşüncelerini belirlemek için hazırlanmış ve 20 önermeden oluşmaktadır. Farklı illerden, farklı meslek, yaş, cinsiyet, mezuniyet ve yaşlı bireyle yaşama durumuna göre toplam 440 kişi ankete katılım göstermiş ve bu katılım neticesinde söz konusu değişkenler bağlamında anlamlı farklılıklar belirlenmiştir. Çalışma sonucunda ulaşılan verilere göre genel olarak farklı yaş gruplarındaki bireylerin yaşlı bireylere bakış açılarının olumlu olduğu ve farklı yaş gruplarındaki katılımcıların, yaşlı bireylerin aileye ve devlete yük olmadıklarını belirttikleri ve yaşlı bireylerin sadece ibadet etmeleri gerektiği, topluma herhangi bir katkıları olmadıkları ve günlük hayatta yer almamaları gerektiği önermelerine katılmadıkları görülmüştür. Öte yandan katılımcılar tarafından yaşlı bireylerin çalışma hayatında öncelik almaması gerektiğini belirtikleri dikkat çekmiştir. Son olarak elde edilen veriler ışığında önerilerde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Otekilestirilme Tartismalari Baglaminda Yaslilik ve Yasliliga Bakis Acisinin Incelenmesi
2021
Yazar:  
Özet:

The objective of this study is to study the relationship between age and age-to-age view flow in the context of self-debates and to evaluate the subject from a sociological and critical perspective in the light of the data obtained in accordance with this objective. From here, the perspective of aging and aging in the study has been linked to each other in the context of self-determination discussions; the definitions of the concepts of aging and self-determination, the findings obtained in the study and the necessary suggestions have been made by making an assessment from a critical perspective based on these findings. In addition, the findings obtained in this study by scan research from quantitative research methods were collected by the researchers, first aimed at determining the opinions of all individuals in each age group and distributed in the electronic environment with the "Aging and Aging Perspective Survey in the Context of Self-Discussions". The survey was prepared to determine the thoughts of individuals of different age groups about aging and aging and consists of 20 suggestions. A total of 440 people from different provinces, according to the different occupations, age, gender, graduation and age, participated in the survey and the result of this participation determined significant differences in the context of the variables concerned. According to the results of the study, individuals of different age groups in general have a positive view of the elderly and participants of different age groups indicate that elderly individuals are not a burden to the family and the state, and they do not participate in the suggestions that elderly individuals should only worship, do not make any contribution to society, and do not participate in everyday life. On the other hand, the participants noted that elderly individuals should not take priority in their work life. The results were given in the light of the recommendations.

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Abant Kültürel Araştırmalar Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 151
Atıf : 808
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini