Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
 İndirme 4
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Zaman Yönetimi ve Bazı Demografik Değişkenler Açısından İncelenmesi
2023
Dergi:  
Journal Of Academic Social Resources
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek okulu öğrencilerinin zaman yönetimi açısından  incelenmektedir. Araştırmanın evrenini 2022-2023 eğitim-öğretim yılında Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda okuyan 196 öğrenci oluşturmaktadır. Verilerin toplanmasında Britton ve Tesser (1991) tarafından geliştirilen ve daha sonra Alay ve Koçak (2002) ve Başak vd. (2008) tarafından kullanılan ve üniversite öğrencilerinin zaman yönetimi becerilerini ölçmek amacıyla hazırlanmış Zaman Yönetimi Envanteri (ZYE) kullanılmıştır. Öğrencilerin zaman yönetimi becerisi ile yaş, cinsiyet, bölüm, gelir, yaşanılan bölge, yaşanılan yer, sınıf ve ders saati ilişkisi de test edilmektedir. Zaman yönetimi ve cinsiyet, bölüm, gelir, yaşanılan bölge, yaşanılan yer açısından anlamlı farklılıklar bulunamamıştır. Zaman yönetiminin zaman harcattırıcılar boyutu ile yaş ve sınıf arasında anlamlı farklılıklar bulunmaktadır. Ders saati ve zaman planlama arasında anlamlı farklılıklar tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of Health Services Vocational School Students In Terms Of Time Management and Some Demographic Variables
2023
Yazar:  
Özet:

This research examines the time management of Health Services Vocational School students. The population of the research consists of 196 students studying at the Vocational School of Health Services in the 2022-2023 academic year. TimeManagement Inventory which was developed by Britton and Tesser (1991) and later Alay and Koçak (2002) and Başak et al. (2008) to evaluate university students’ time management skills was used in collecting the data. The relationship between students' time management skills and age, gender, department, income, region of residence, class and course hours is also tested. No significant differences were found in terms of time management and gender, department, income, region of residence and place of residence. There are significant differences between the time wasting dimension of time management and age and grade. Significant differences were detected between lesson hours and time planning.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal Of Academic Social Resources

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 783
Atıf : 115
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini