Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 33
 Görüntüleme 64
 İndirme 18
Rekreatif Amaçlı Spor Yapan Bireylerin Yalnızlık Düzeylerinin İncelenmesi
2014
Dergi:  
Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

et Bu çalışmanın amacı, rekreatif amaçlı spor yapan bireylerin yalnızlık düzeylerinin incelenmesidir. Bu amaçla, 2014 yılında Kocaeli İli Merkez İlçede spor kulübüne üye olup boş zamanlarında spor yapan ve araştırmaya gönüllü olarak katılmayı kabul eden 51(% 34) erkek ve 99 ( % 66) kadın olmak üzere toplam 150 kişiye ulaşılmıştır. Ulaşılan bu bireylere Russel, Peplau ve Ferguson (1978) tarafından geliştirilen, Yaparel (1984) tarafından Türkçe’ ye çevrilen ve Demir (1989) tarafından son halini alan UCLA Yalnızlık Ölçeği ile bireylerin cinsiyet, yaş, gelir düzeyi ve medeni haline ilişkin bilgileri ölçen kısa bir bilgi formu kullanılmıştır. Verilerin analizinde SPSS 22.0 paket programı kullanılmıştır. Yapılan analizler sonucunda rekreatif amaçlı spor yapan bireylerin yalnızlık düzeyi puanları çok hafif düzeyde olduğu belirlenmiştir. Rekreatif amaçlı spor yapan bireylerin cinsiyet, yaş, gelir düzeyi ve medeni durum değişkenine göre yalnızlık düzeyleri istatistiksel olarak anlamlı bir farklılık göstermemiştir

Anahtar Kelimeler:

investigation of loneliness levels of individuals engaged in recreatative purpose
2014
Yazar:  
Özet:

the purpose of this study is to examine the loneliness levels of individuals engaged in recreatative purpose in the center district of the husbandry in 2014, members of the sports club in leisure times and to participate in the research volunteer, 51 34 males and 99 66 women have reached a total of 150 people, which have been reached by the russian peplau and ferguson 1978, for this purpose, can be translated to the genre of 1984 and the last state by iron 1989, with the ucla loneliness scale, individuals have been used as a result of age income and mele data, which has been significantly analyzed as a result of sports data that has been used as a result of a multi-based sports data that has been used as a multi-based sports data that has been used in a multi-level, and a different levels

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 402
Atıf : 4.859
Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi