Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 56
 İndirme 2
Türkiye’de Gastronomi ve Mutfak Sanatları Eğitiminin Değerlendirilmesi
2020
Dergi:  
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı Gastronomi ve Mutfak Sanatları eğitiminin değerlendirilmesidir. Mevcut durumu belirlemek amacıyla SWOT Analizi yapılarak bölüme ait genel bir çerçeve ortaya konulmuş ve ardından Yüksek Öğretim Kurulu tarafından hazırlanan ikincil veriler kullanılarak analizler gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın evrenini Türkiye’de lisans düzeyinde eğitim vermekte olan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün yer aldığı üniversiteler oluşturmaktadır. İlgili üniversiteler devlet üniversitesi ve normal öğretim eğitimi olan üniversiteler ile sınırlandırılmıştır. Örneklem grubunun seçilmesinde ise orantısız tabakalı örnekleme yöntemi kullanılmıştır. Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü akademisyenlerinin kadro ve yayın sayıları ve en son mezun oldukları anabilim dalı ile ilgili bilgiler Yükseköğretim Kurulu’nun resmi internet sitesinden alınarak incelenmiştir. Elde edilen bulgular doğrultusunda 2016, 2017 ve 2018 yıllarına göre üniversitelerin Turizm Fakültesi bünyesinde yer alan Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünün kontenjanlarına ve doluluk oranlarına bakıldığında boş kontenjan bulunmamaktadır. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde yer alan öğretim üye ve elemanlarının ise ağırlıklı olarak Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı mezunu oldukları görülmektedir. *Bu makale, XXIII. Milletlerarası Türk Kooperatifçilik Kongresinde bildiri olarak sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Gastronomy and Cooking Arts Education In Turkey
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to evaluate the education of gastronomy and cooking arts. In order to determine the current situation, a general framework of the department was revealed by SWOT Analysis and then analyses were carried out using secondary data prepared by the Higher Education Board. The university of research is formed by the universities in which the Department of Gastronomy and Kitchen Arts, which is providing education at the bachelor's level in Turkey, is located. The relevant universities are limited to state universities and universities with normal teaching education. In the selection of the sample group, the unproportionate layer sample method was used. The number of staff and publications of the academics of the Department of Gastronomy and Kitchen Arts and the information on the field of maternity in which they have graduated is studied by taking from the official website of the Higher Education Council. According to the findings obtained in 2016, 2017 and 2018, there is no empty containers in terms of the content and availability rates of the Department of Gastronomy and Cooking Arts within the Faculty of Tourism of the universities. The faculty members and members of the Department of Gastronomy and Cooking Arts are mainly graduated from the Main Science Department of Tourism Management. This article is XXIII. It was presented as a declaration at the International Congress of Turkish Cooperative.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Türk Turizm Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 627
Atıf : 2.240
2023 Impact/Etki : 0.435
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi