Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 67
 İndirme 32
Güvenlik Hizmetlerinde Personele Verilen Hizmet İçi Eğitimlerin Entelektüel Sermaye Açısından Değerlendirilmesi
2018
Dergi:  
Munzur Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Son yıllarda entelektüel sermaye kavramı ile kamu yönetimi arasındaki ilişki uygulamada daha belirgin hale gelmiştir. Özellikle kamu hizmetlerinin önemli bir kısmını oluşturan güvenlik hizmetlerinde, entelektüel sermaye bileşenlerinin incelenmesi, yönetim ve organizasyon alanının bu önemli konusunu daha etkili kullanmada önem arz edebilir. Bu araştırmada güvenlik hizmetlerinde verilen hizmet içi eğitimlerin entelektüel sermaye kapsamında ele alınması amaçlanmıştır. Araştırmada; öncelikle entelektüel sermaye kavramı incelenmiş ve daha sonra güvenlik kavramına değinilmiştir. Son olarak entelektüel sermaye ile güvenlik kavramı arasındaki ilişki ortaya konulmuştur. İçerik analizi yöntemlerinin kullanıldığı araştırmada; elde edilen bulgulara göre, entelektüel sermayenin boyutlarından beşeri sermaye, hizmet içi eğitimlerde ve güvenlik konusunda en önemli unsur olarak ortaya çıkmaktadır. Yine araştırmada elde edilen bulgulara göre; entelektüel sermayenin bir boyutu olan beşeri sermayeyi artıracak olan hizmet içi eğitimler, güvenlik hizmetlerinde bir seçenek değil bir zorunluluk haline gelmiştir. Buna ilave olarak araştırmada elde edilen bulgular ışığında, entelektüel sermayenin kamu yönetiminin önemli bir alanı haline geldiği görülmektedir. Gerek kamu kaynaklarının daha etkili ve başarılı bir şekilde kullanılması için, gerekse sosyal toplum ve modern devlet yapısına kavuşmak için güvenlik hizmetlerinde hizmet içi eğitimlerin düzenli olarak denetlenmesi ve geliştirilmesi, bunun için özel birimlerin kurulması önerilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Munzur Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 136
Atıf : 303
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini