Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 25
 Görüntüleme 97
 İndirme 16
4006-TÜBİTAK Bilim Fuarına ilişkin öğretmen ve öğrenci görüşleri
2019
Dergi:  
International Journal of Social Sciences and Education Research
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı hem danışman öğretmenlerin hem de öğrencilerin 4006-Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) bilim fuarı ile ilgili görüşlerini ortaya koymaktır. Çalışmada nitel araştırma yöntemlerinden durum (örnek olay) çalışma modeli kullanılmıştır. Çalışma, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının bahar yarıyılında 4006-TÜBİTAK bilim fuarı düzenlemiş bir okulun 15 danışman öğretmeni ve 15 öğrencisi ile gönüllülük esasına göre yürütülmüştür. Veri toplama aracı olarak araştırmacılar tarafından geliştirilen yarı yapılandırılmış görüşme formu kullanılmıştır. Verilerin analizinde ise içerik analizi yönteminden yararlanılmıştır. Sonuç olarak danışman öğretmenler ve öğrenciler 4006-TÜBİTAK bilim fuarı ile ilgili düşüncelerini olumlu kelimelerle ifade etmişlerdir. Kullandıkları kelimeler arasında “liderlik”, “monotonluktan uzak”, “girişimcilik”, “yaratıcılık” gibi kelimeler bulunmaktadır. Katılımcıların kullandıkları bu kelimler bilişsel, duyuşsal ve psikomotor alanlarla ilişkileri doğrultusunda temalaştırılmıştır. Bilim fuarı sürecinde yaşanılan sorunlar olarak laboratuvarın olmaması, araç gereç eksikliği, okul idaresinin gereken hassasiyeti göstermemesi, öğrencilerin sınav kaygısı yaşaması ve ilgisizliği, öğretmenlerin ders yoğunluğu ve proje deneyimi eksikliği gösterilmiştir. Bunun yanı sıra öğretmenler ve öğrenciler proje hazırlık sürecinde özellikle uzman desteğine de ihtiyaç duyduklarını belirtmişlerdir. Katılımcılar 4006-TÜBİTAK bilim fuarının kişisel gelişimlerine farklı alanlarda katkı yaptığını da ifade etmişler ve bu alanlar “olumlu tutum ve davranışlar” ile “üst düzey düşünme becerileri” temaları altında toplanmıştır. 4006-TÜBİTAK bilim fuarında yaşadıkları sorunlara ilişkin katılımcılar birçok çözüm önerisi dile getirmişler ve bu çözüm önerileri uygulayacak kurumlar dikkate alınarak okul idaresi, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), il milli eğitim müdürlüğü (İl MEM) temaları altında bildirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

4006-TÜBİTAK Bilim Fuarına ilişkin öğretmen ve öğrenci görüşleri
2019
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to show the views of both advisory teachers and students on the 4006-Turkish Scientific and Technological Research Institute (TÜBİTAK) scientific exhibition. In the study, the study methods of quality research (example event) have been used. The study was carried out on the basis of volunteering with 15 advisory teachers and 15 students of a school that held the 4006-TÜBİTAK science exhibition in the spring semester of the 2017-2018 educational year. A semi-configured conversation form developed by researchers as a data collection tool has been used. In the analysis of the data, the content analysis method was used. As a result, advisory teachers and students expressed their thoughts about the 4006-TÜBİTAK science exhibition with positive words. The words they use include words such as “leadership”, “distance from monotony”, “entrepreneurship”, “creativity”. These words used by the participants are thematized in relation to the cognitive, sensual and psychomotor areas. Problems undergoing the course of the scientific exhibition have shown the absence of the laboratory, the lack of vehicle equipment, the lack of the required sensitivity of the school administration, the students experience the exam concern and the lack of interest, the intensity of the lesson of teachers and the lack of project experience. In addition, teachers and students have noted that they need specialized support in the project preparation process. Participants also expressed that the 4006-TÜBİTAK science exhibition contributed to personal development in different fields and these fields were gathered under the themes of "positive attitudes and behaviors" and "top-level thinking skills". The participants in the 4006-TÜBİTAK science exhibition regarding the problems they experience have expressed many solutions proposals and the institutions that will implement these solutions have been under the topics of the school administration, the Ministry of National Education (MEB), the provincial Ministry of National Education (MEM).

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






International Journal of Social Sciences and Education Research

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 955
Atıf : 3.208
International Journal of Social Sciences and Education Research