Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 73
 İndirme 28
Turk Antrenorlerinin Mesleki Benlik Saygisi Duzeylerinin İncelenmesi
2012
Dergi:  
Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü GSGM , Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri GSİM bünyesinde görev yapan kadrolu ve sözleşmeli antrenörlerin mesleki benlik saygısı düzeylerinin incelenmesini amaçlanmıştır. Bu genel amaç doğrultusunda geliştirilen alt problemlere cevap aranmıştır. Antrenörlerin mesleki benlik saygıları, yaş, cinsiyet, kadro durumu, mesleki hizmet yılı, eğitim durumu ve takım yada bireysel spor antrenörü olması değişkenleri aralarında anlamlı bir fark bulunup bulunmadığı araştırılmıştır. Araştırmada antrenörlerin mesleki benlik saygısını belirlemek için Arıcak 1999 tarafından geliştirilen “Mesleki Benlik Saygısı Ölçeği” ve araştırmacılar tarafından geliştirilen “Kişisel Bilgi Formu” kullanılmıştır. Araştırmanın evrenini Türkiye genelinde hizmet veren Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 81 İl antrenörleri oluştururken, örneklem grubu ise bu illerden tesadüfi örneklem yöntemi ile belirlenmiş 38 il merkezinde faal olarak görev yapan 31 farklı branştan 73’ü kadın ve 287’si erkek olmak üzere genel toplamda 360 antrenör oluşturmuştur. Yapılan istatistiki inceleme sonucunda bu anlamlılığın 26-30 yaş arasında olan antrenörlerle 31-35 yaş arasında olan antrenörler arasında olduğu ve 31-35 yaş arasında olan antrenörlerin mesleki benlik saygısı düzeylerinin anlamlı düzeyde yüksek olduğu tespit edilmiştir. 26-30 yaş arasında olan antrenörler ile 36-40 yaş arasında olan antrenörler arasında istatiksel olarak anlamlı bir farklılık tespit edilmiştir. 36-40 yaş arasında olan antrenörlerin mesleki benlik saygıları, 26-30 yaş arasındaki antrenörlerin mesleki benlik saygılarından anlamlı derecede yüksek bulunmuştur. Yapılan tüm değerlendirmeler sonucunda, araştırmaya katılan Türk antrenörlerinin mesleki benlik saygısı ölçeği toplam puan değerlendirmesine göre orta düzeyde mesleki benlik algısına sahip oldukları tespit edilmiştir. Ancak Türk antrenörler üzerine ilk defa yapılan bu çalışma sonuçlarına göre bir genelleme yapmanın uygun olmayacağı düşünülmektedir. Konuya ilişkin genelleme yapılabilmesi için gerek ulusal gerekse uluslar arası benzer ve daha kapsamlı çalışmalara ihtiyaç vardır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi

Alan :   Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 427
Atıf : 1.387
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini