Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 24
 İndirme 7
Suriyeli Çocuklar ve Velilerinin Görüşleri Çerçevesinde Geçici Eğitim Merkezlerinde Verilen Eğitimin Değerlendirilmesi
2020
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada İstanbul ilinde bir geçici eğitim merkezinde eğitim alan Suriyeli çocukların aldıkları eğitimin değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Araştırmada nitel araştırma desenlerinden olgu bilim kullanılmıştır. Araştırmanın verilerini araştırmacılar tarafından geliştirilen Suriyeli çocuklar için 8, velileri için 6 sorudan oluşan yarı yapılandırılmış görüşme formlarından elde edilen veriler oluşturmuştur. Görüşme sonucu elde edilen veriler NVivo paket programıyla modellenmiştir. Araştırmada Suriyeli çocukların Türkiye’ de aldıkları eğitimden memnun oldukları, okulu ve öğretmenlerini sevdikleri, kendilerine ders veren öğretmenlerini yeterli gördükleri, aldıkları eğitimde en çok yaşadıkları sorunun dil sorunu olduğu, ders çalışma ortamlarının yetersiz olduğu, kendilerini başarılı buldukları, Türk halkının kendilerine bakışını olumlu gördükleri anlaşılmıştır. Araştırmaya katılan Suriyeli veliler de Türk devletinin ve ailelerin yardımlarından memnun oluklarını, çocuklarının aldıkları eğitimi yeterli gördükleri, çocuklarının eğitimine yeterince destek olamadıklarını düşündükleri ve sorunlar çözülünce ülkelerine dönmek istedikleri ortaya çıkmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Assessment of education in temporary educational centers in the framework of the opinions of Syrian children and their parents
2020
Yazar:  
Özet:

This study is aimed at assessing the education that Syrian children receive in a temporary educational center in Istanbul. The research has been used by scientific research models. The researchers developed the data from the semi-configured interview forms for 8 Syrian children, 6 for their parents, and 6 for their parents. The data obtained from the interview was modeled with the NVivo package program. The study found that Syrian children are happy with their education in Turkey, they love their school and teachers, they see their teachers teaching them enough, the problem they most experience in their education is the language problem, the learning environment is insufficient, they find themselves successful, they see the Turkish people’s view of them positively. The Syrian guardians who participated in the investigation also found that they were satisfied with the assistance of the Turkish state and their families, that they found their children educated enough, that they thought they could not have sufficient support for their children’s education, and that they wanted to return to their countries when the problems were solved.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.688
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)