Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 138
 İndirme 21
 Sesli Dinleme 2
GÜRAY SÜNGÜ’NÜN İBRAHİM’İN KAYBETTİĞİNİ BULMASIDIR ROMANINDA BÖLÜNMÜŞ BENLİĞİN ERGİNLENMESİNDE İÇSEL YOLCULUĞUN ETKİSİ
2020
Dergi:  
Avrasya Uluslararası Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

İnsanın doğumu ile ölümü arasındaki yaşam süreci, onun dünyadaki yolculuğunu özetler. Farklı zaman, mekân ve rollere göre şekillenen, bilincin rehberliğinde ilerleyen bu yolculuk, onun değişimine, kendini ve evreni anlamasına katkıda bulunur. Buna karşılık insanın iç dünyasına yahut bilinçdışına yönelmesiyle çıktığı yolculuk ise gizli, karanlık ve kaotik yüzüyle karşılaşmasına, bastırılan, örtülen, yitik olan ve unutulan gerçeklerin gün yüzüne çıkmasına imkan tanır, birtakım zorlukları aşması ve sınavlardan geçmesini gerekli kılar. İç dünyasında çıktığı çetin yolculuk sonucunda erginlenen ve kendilik bilinci edinen insan, sahip olduğu yeni benlikle simgesel bir doğumu, uyanışı ve dirilişi gerçekleştirir. Kendini, nesneyi ve çevresini farklı algılamaya ve anlamlandırmaya başlar. Bu noktada çağdaş hikâye ve roman yazarlarından Güray Süngü (1976- ), eserlerinde yabancılaşma, yalnızlık, ölüm, intihar, kaçış, bunalım, bilinç, delilik ve rüya gibi izlekleri çağdaş anlatım teknikleriyle ele alırken insanın anlam arayışı üzerinde yoğunlaşır. Süngü, İbrahim’in Kaybettiğini Bulmasıdır (2018) romanında modern zamanda yaşayan kahramanın başını çarpmasının ardından düşmesi ve bilinçdışının ortaya dökülmesiyle birlikte iç dünyasına çıktığı yolculuk sonucu kendini arama ve bulma serüvenini anlatır. Modern yaşamın davranış kalıplarının eleştirildiği romanda, bölünmüş benliğe sahip kahramanın iç dünyasında beliren kişiler, nesneler ve mekânlar aracılığıyla onun kendiyle/gölgesiyle yüzleşmesi ve içsel yolculuğunu tamamlaması işlenir. Kahraman, erginlenmiş bilince sahip olarak varlığa, aşka, ölüme ve Tanrı’ya farklı anlamlar yükler. Bu çalışmada, İbrahim’in Kaybettiğini Bulmasıdır romanında erginlenmeyi sağlayan içsel yolculuk unsurları ve sembollerin incelenmesi amaçlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

GURAY SUNGU did not find that Abraham was lost in his novel the influence of internal travel in the distinction of his self
2020
Yazar:  
Özet:

The process of life between the birth and death of a man summarizes his journey through the world. This journey, formed according to different times, spaces and roles, advancing under the guidance of consciousness, contributes to its change, its understanding of itself and the universe. In contrast, the journey by which man goes to the inner world or out of consciousness allows him to encounter his secret, dark and chaotic faces, the repressed, covered, lost and forgotten faces to come to the face of the day, and it requires him to overcome a number of difficulties and pass the exams. The man, who is awakened and self-conscious as a result of his hard journey in his inner world, accomplishes a symbolic birth, awakening and resurrection with his new self. He begins to perceive and understand himself, the object and his surroundings differently. At this point, from contemporary story and novel writers, Güray Sungü (1976- ), his works focus on the search for the meaning of man while addressing the sights such as alienation, loneliness, death, suicide, escape, disorder, consciousness, madness and dreams with contemporary narrative techniques. In his novel The Discovery of Ibrahim’s Lost (2018) the hero who lives in modern times falls after the head and the outbreak of its unconsciousness is the result of his journey to the inner world, and the fate of seeking and finding himself. In the novel, in which the behavior patterns of modern life are criticized, the divided self-hero faces the face of himself/shadow through the persons, objects and spaces that appear in the inner world and completes his inner journey. The hero, with an enriched consciousness, carries different meanings on the existence, love, death and God. In this study, it is intended to study the elements and symbols of the inner journey that allow it to be rejuvenated in his novel The Discovery of Abraham is Lost.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Avrasya Uluslararası Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 985
Atıf : 2.095
Avrasya Uluslararası Araştırmalar Dergisi