Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 119
 İndirme 32
The Use Of The Social Media As A Marketing Communication Tool in European Airports: Case Study Of Facebook
2016
Dergi:  
Journal of Tourism Theory and Research
Yazar:  
Özet:

Günümüz iş dünyasının artan rekabet ortamında, kurum ve kuruluşlar değişime ayak uydurmak, hedef kitlelerinin beklenti ve taleplerini öğrenmek, onlarla hızlı bir şekilde bilgi alışverişinde bulunmak, görünür olmak, etkileşimi sağlamak gibi nedenlerle teknolojiden yararlanmaya ve teknoloji kullanımına ayak uydurmaya çalışmaktadır. Pazarlama iletişimi alanında hızla yükseliş gösteren dijital medya ve beraberinde yükselen sosyal ağlarla dünyada 2 milyarı aşkın bir hedef kitleye ulaşma imkanı vermektedir. Bunun yanında resmi olmayan (informel) bir iletişim ortamı yaratarak firmalarla hedef kitleleri için daha samimi bir iletişim zemini oluşturması, tüketicilerin tepkilerini öğrenmede daha hızlı ve etkili olması sebebiyle kullanımı da hızla artmaktadır. Ayrıca firmalar için ucuz ve etkili bir reklam mecrasıdır. Hizmet sektöründe yer alan birçok işletme de sosyal medyada var olma yarışında yerini almaya başlamıştır. Ancak bu mecra aynı zamanda firmalar için birçok risk taşımaktadır. Örneğin firma için kriz yaratabilecek hedef kitle paylaşımları herkes tarafından görünebilir. Bu sebeple bazı firmalar sosyal medyanın bu yönünden kaçınmak için görünmezlik politikası uygulayarak paylaşımlarıyla çok fazla ön plana çıkmazken bazıları da bu mecrayı pazarlama iletişimi hedeflerine ve marka imajına katkı sağlamak amacıyla daha etkin bir şekilde kullanmaktadır. Bu çalışmanın amacı Avrupa’da hizmet veren havalimanı işletmelerinin sosyal medya aracılığıyla yolcular ve diğer hedef kitleleriyle nasıl iletişim kurduğunu ortaya koymaktır. Çalışmada Airport Traffic Report’un verilerine göre Avrupa’nın yolcu trafiği en yoğun ilk 5 havalimanı ve bunların facebook sayfaları örneklem olarak seçilmiştir. Havalimanı işletmelerinin sayfalarında yer alan bilgiler iletişim, reklam, ürün dağıtımı, araştırma ve müşteri ilişkileri olmak üzere beş başlık altında incelenmiştir. Çalışmada sayfalardan elde edilen veriler içerik analizine tabi tutulmuştur. Elde edilen bulgular, havalimanı işletmelerinin Facebook’ta iletişim kurmak için farklı unsurlara ağırlık verdiklerini ortaya koymuştur. Sayfaların genellikle reklam amaçlı kullanıldığını ancak havalimanı içinde yer alan paydaşların reklamlarına ağırlık verilmediğini göstermektedir.    

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Journal of Tourism Theory and Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 167
Atıf : 427
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini