Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 116
 İndirme 16
Aktif Öğrenme Yaklaşımına Dayalı Hazırlanan Okul Öncesi Eğitim Programının Çocukların Sosyal Yetkinlik Düzeylerine Etkisi
2020
Dergi:  
Trakya Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Öğrenen ve öğreten açısından yarattığı etki nedeniyle ilgi çekici olan aktif öğrenme, sosyal etkileşimi temel alan, öğrenenin ihtiyaçlarına odaklanan ve bu ihtiyaçlara cevap vermeyi amaçlayan, öğrenenlerin öğrenme süreçleri ile ilgili sorumluluk almalarına olanak tanıyan, bir yaklaşımdır. Çocukların gelecekteki yaşamları için belirleyici olan sosyal yetkinlik düzeylerinin geliştirilmesi amacıyla, erken çocukluk döneminde önleyici programlar ortaya koyup, uygulanmasını sağlamak büyük önem taşımaktadır. Buradan hareketle araştırmanın amacı, aktif öğrenme yaklaşımı ile hazırlanmış eğitim programının 5-6 yaş aralığındaki çocukların sosyal yetkinlik düzeyleri üzerindeki etkisini ortaya çıkarmaktır. Araştırmada ön-test ve son-test ile kontrol ve deney gruplu yarı-deneysel desen kullanılmıştır. 16 öğrenciden oluşan deney grubuna aktif öğrenme tekniklerini içeren 15 oturumluk eğitim programı uygulanıp, “sosyal yetkinlik ve davranış değerlendirme ölçeği” ve görüşme formları ile gerekli veriler toplanmıştır. Elde edilen veriler incelenmiş olup, son testlerde deney grubu lehine anlamlı farklılık gözlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of The Pre-school Education Program Based On Active Learning Approach On Children’s Social Capacity Levels
2020
Yazar:  
Özet:

Active learning, which is interesting due to the impact it creates in the learning and teaching perspective, is a approach that is based on social interaction, focused on the needs of learning and aimed at responding to these needs, enabling students to take responsibility for learning processes. In order to develop the levels of social capacity that are decisive for children’s future lives, it is of great importance to establish and ensure preventive programs in early childhood. The aim of the study is to identify the impact of the educational program prepared by an active learning approach on the levels of social capacity of children between 5-6 years of age. The research has used a semi-experimental pattern of control and experiment group with pre-test and final-test. The 15 session training program, which includes active learning techniques, was implemented to the experimental group of 16 students, and the necessary data was collected with the "social competence and behavior assessment scale" and interview forms. The data obtained has been studied and in recent tests significant differences have been observed in favour of the experimental group.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Trakya Eğitim Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 735
Atıf : 5.023
2023 Impact/Etki : 0.488
Trakya Eğitim Dergisi