Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
 İndirme 1
Geleceğin Okulu: Okul Müdürlerinin Görüşlerine Göre Fenomenolojik Bir Çalışma
2022
Dergi:  
İnsan ve Toplum Bilimleri Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Hızla küreselleşen dünyada değişimi yöneten eğitim kurumları sürekli devinim ve dönüşüm içindedir. Yeni öğrenme teknolojileri ve stratejileri, internette e-öğrenme ve sanal gerçeklik de dahil olmak üzere yenilikçi düşünme yaklaşımı eğitimin çehresini değiştirmektedir. Uluslararası etkileşimi dikkate alan farklı öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayabilen okullar giderek ön plana çıkmaktadır. Bu çalışma günümüz koşullarından yola çıkarak okulların yakın gelecekteki durumunu öngörmeyi amaçlamaktadır. Geleceğin okullarının nitelik ve nicelik açısından nasıl olması ve/veya tasarlanması gerektiği ile ilgili yarı yapılandırılmış görüşme soruları hazırlanmış ve bu sorular İstanbul’da görev yapmakta olan 15 okul müdürüne yöneltilmiştir. Araştırma, okul müdürlerinin görüşlerinden yola çıkmakta ve elde edilen verilerle yakın geleceğin okullarına dair öngörülerde bulunmaktadır. Nitel araştırma yöntemlerinden fenomenoloji desenine göre planlanan çalışmada fenomenoloji felsefesinden yola çıkılarak katılımcı görüşleri doğrultusunda konunun “öz”üne inilmek istenmiştir. Bu doğrultuda araştırmanın veri toplama aracı olarak tematik yapı belirleme formu hazırlanmıştır. Elde edilen veriler MAXQDA 2020 programında çözümlenmiş ve içerik analizi türlerinden frekans analizine tabi tutulmuştur. Araştırmanın sonucu geleceğin okullarının vizyon ve misyonun “iyi insan yetiştirme” üzerine odaklanmasını, müfredat ve programlarının kişiye ve bölgelere göre hazırlanması gerektiğini ortaya çıkarmıştır. Bunlara ek olarak kişisel gelişimine yatırım yapan eğitimcilerin gelişmiş bir okul kültürü yaratmadaki rolüne ve iyi tasarlanmış okul kampüslerine duyulan ihtiyaca vurgu yapılmıştır. Bu çalışma bugünün gerçek eğitim aktörlerinin görüşleri ve öngörüleri sayesinde gelecekte tercih edilecek en yüksek olasılığa yönelmektedir. Bu yönelimin hareket noktası ise eğitim sisteminin zayıf noktalarıdır. Buradan yola çıkarak düzenlenmesi gereken alanlara da değinilmiş ve geleceğe dair öngörülerde bulunulmuştur. Ayrıca geleceğin okulunun her açıdan -fiziki ve teknolojik bakımdan, öğretmen, öğrenci, lider ve politikacılar açısından ve müfredat bazlı- değerlendirdiği için ülkemizin eğitim politikasına katkı sağlaması umulmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

School Of The Future: A Fenomenological Study According To School Managers' Opinions
2022
Yazar:  
Özet:

The educational institutions that manage change in a rapidly globalized world are in constant transformation and transformation. New learning technologies and strategies, including e-learning on the internet and virtual reality, are changing the environment of education. Schools that are able to meet the needs of different students taking into account international interaction are becoming increasingly in the forefront. This study is aimed at predicting the situation of the schools in the near future. Half-structured interview questions about how and/or how the future schools should be designed in terms of quality and quantity have been prepared and these questions have been addressed to the 15 school directors who are in office in Istanbul. The research is based on the opinions of school managers and the data obtained are in forecast for near-future schools. Qualitative research methods according to the phenomenology pattern in the planned study, starting from phenomenology philosophy, according to the participants’ opinions, were asked to go down to the subject’s “self”. In this direction, the thematic structure determination form was prepared as the research’s data collection tool. The data obtained was analyzed in the MAXQDA 2020 program and subjected to frequency analysis from the types of content analysis. The results of the research revealed that the vision and mission of future schools should be focused on "good human education", and that their curriculum and programmes should be prepared according to the person and regions. In addition, the role of educators investing in their personal development in creating an advanced school culture and the need for well-designed school campuses has been emphasized. This study is aimed at the highest probability to be preferred in the future thanks to the views and forecasts of actual educational actors. The point of movement of this direction is the weaknesses of the education system. It has also been pointed out to the areas to be arranged and forecasted for the future. It is also hoped that the school of the future will contribute to our country’s educational policy because it evaluates in all aspects – physically and technologically, teachers, students, leaders and politicians – and is based on the programming.

Anahtar Kelimeler:

The School Of The Future: A Phenomenological Study According To The Views Of School Principals
2022
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








İnsan ve Toplum Bilimleri Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.618
Atıf : 7.459
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini